Ο Αμερικανός στρατιώτης του μέλλοντος: Νέα όπλα, νέα ηλεκτρονικά στο πεδίο της μάχης




Η επανάσταση στο αμερικανικό πεζικό ξεκίνησε. Νέα όπλα που θα αντικαταστήσουν την αραβίδα Μ4, το τυφέκιο Μ16, το ελαφρύ πολυβόλο Μ249 έρχονται. Νέα μίνι drone και νέο δίκτυο τακτικών επικοινωνιών, νέο σκοπευτικό νυκτός που παρουσιάζει στον μαχητή εικόνα όπως το HUD των πιλότων προωθούνται.

Παράλληλα σκιαγραφείται η νέα τακτική που περιλαμβάνει την χρήση όλων των ανωτέρω. Ήδη έχουν δοκιμαστεί drone τόσο μικρά που χωρούν στην παλάμη ενός στρατιώτη, ενώ οι αμερικανικές ειδικές δυνάμεις διαθέτουν ήδη ένα νέο δίκτυο τακτικών επικοινωνιών, ενώ το νέο σκοπευτικό νυκτός θα ενταχθεί σε υπηρεσία σε 6-7 μήνες.

Το νυχτερινό σκοπευτικό με την ονομασία Enhanced Night Vision Goggles – Binocular (ENVG-B), είναι κάτι πολύ περισσότερο από διόπτρα νυκτερινής σκόπευσης. Μοιάζει με κιάλια αλλά διαθέτει σκοπευτικό υπερύθρων και ένα είδος ψηφιακού οπτικού ανάλογο με το Heads-Up Display (HUD) των αεροσκαφών που παρουσιάζει την τακτική κατάσταση σε πραγματικό χρόνο.

Ο δε στρατιώτης μπορεί να συνδέσει το όπλο του με το σκοπευτικό. Μπορεί όμως να το συνδέσει και με ασύρματο σύστημα επικοινωνιών, μεταφέροντας αυτόματα δεδομένα στους συναδέλφους του και το προϊστάμενο κλιμάκιο.
Αντί να κοιτά στον χάρτη ή να χρησιμοποιεί GPS μπορεί να ενημερώνεται για κάθε δεδομένο με τα μάτια στον στόχο, ενώ το σκοπευτικό του θα τον ενημερώνει για την παρουσία εχθρού ακόμα κι αν αυτός έχει εντοπιστεί από άλλον φίλιο στρατιώτη.

Όσον αφορά τα νέα όπλα ήδη έχει ξεκινήσει η αντικατάσταση του ελαφρού πολυβόλου Μ249 (αμερικανικής έκδοσης του βελγικού Minimi της FN) σε μονάδες Πεζοναυτών με το ελαφρύ M27 Infantry Automatic Rifle (αμερικανική έκδοση του γερμανικού ΗΚ416 της Heckler & Koch). Το ίδιο όπλο θα αντικαταστήσει τα τυφέκια Μ16 και τις αραβίδες Μ4

ΠΗΓΗ: breakingdefense.com

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: