Ο Αλαφούζος ζητά να κλείσει το Mega και να χάσουν τις δουλειές τους 425 εργαζόμενοι




Επιστολή προς το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) έστειλε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, ενόψει της εκδίκασης της υπόθεσης του Mega την επόμενη Τρίτη και της απόφασης εάν θα γίνει δεκτό το αίτημά του για να μετατραπεί σε θεματικό κανάλι.

Ο κ. Γιάννης Αλαφούζος ισχυρίζεται, μεταξύ άλλων, πως τίθεται ζήτημα αθέμιτου ανταγωνισμού εξαιτίας τη λειτουργίας του Mega, χωρίς κανένα κόστος προγράμματος και ζητά στην ουσία να κλείσει το κανάλι και να χάσουν τις δουλειές τους 425 εργαζόμενοι.

Σημειώνει πως δεν μπορεί να θεωρηθεί θεματικός και πως σύμφωνα με τις δηλώσεις των μετόχων του στον Τύπο, δεν πρόκειται να λάβουν μέρος σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τηλέτυπος ΑΕ.

Στη μακροσκελή επιστολή ο ΣΚΑΪ προβάλλει έξι έωλα “επιχειρήματα” εναντίον του Mega και των εργαζομένων του:

Καταγγέλλει πως έχει παρέλθει η προθεσμία τριών μηνών που ορίζει ο νόμος από την προκήρυξη του διαγωνισμού, οπότε και το Mega θα πρέπει να κλείσει, αφού δεν έχει συμμετάσχει στη διαγωνιστική διαδικασία.

Επίσης, αναφέρει πως για να αλλάξει φυσιογνωμία θα έπρεπε να έχει κατατεθεί εμπρόθεσμα υπεύθυνη δήλωση στο ΕΣΡ, κάτι το οποίο δεν έγινε, ενώ σημειώνει πως το μεταδιδόμενο πρόγραμμα του Mega, δεν ανήκει στην κατηγορία του θεματικού περιεχομένου, καθώς μεταδίδει μόνο επαναλήψεις παλαιότερων σειρών.

Ένα άλλο “επιχείρημα” του ΣΚΑΙ είναι ότι η εταιρεία ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ σε όλες τις προσφυγές της εμφανίζεται ως λειτουργούσα ενημερωτικό σταθμό και όχι θεματικό.

Τέλος, γίνονται αναφορές για αθέμιτο ανταγωνισμό, καθώς το Mega λειτουργεί, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο ΣΚΑΪ στην επιστολή του, χωρίς να αντεπεξέρχεται στις οικονομικές υποχρεώσεις του και καταλήγει, λέγοντας ότι  είναι σαφής η πρόθεση των μετόχων του σταθμού να μην συμμετάσχουν σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, γι’ αυτό και δεν συμμετείχαν στην διαγωνιστική διαδικασία για τη χορήγηση αδειών.

Τη Δευτέρα λήγει η προθεσμία που έχει δώσει το ΕΣΡ στο Mega, προκειμένου να καταθέσει υπόμνημα για τις θέσεις και τις προθέσεις των μετόχων του, ενώ τα μέλη του αναμένεται να συνεδριάσουν στις 13 Μαρτίου για να αποφασίσουν αν θα δώσουν εντολή να πέσει το σήμα του σταθμού ή θα συνεχίσει να εκπέμπει μέχρι να προκηρυχθεί ανάλογος διαγωνισμός.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: