Ντιμιτρόφ: Αναζητούμε βιώσιμη λύση με την Ελλάδα και να χαιρετίσουμε ο ένας τον άλλον σαν γείτονες




Πολύ ευαίσθητες χαρακτήρισε τις ισορροπίες στην κοινή γνώμη Ελλάδας και ΠΓΔΜ ο υπουργός Εξωτερικών της γειτονικής χώρας κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου, με τον Έλληνα ομόλογό του.

«Επιχειρούμε να οικοδομήσουμε εμπιστοσύνη», είπε ο Νικόλα Ντιμιτρόφ σημειώνοντας πως πρέπει πάνω από όλα να ξεπεραστεί το θέμα της ονομασίας. Ωστόσο τόνισε πως και οι δύο πλευρές έχουν τη βούληση να βρεθεί λύση που δεν θα απαξιώνει κανένα από τα δύο κράτη και θα δίνει προοπτικές για το μέλλον.

«Την επόμενη εβδομάδα θα ανοίξουμε εκ νέου το ζήτημα από κοινού με τον διαμεσολαβητή και θα έχουμε πολύ περισσότερα να πούμε, διότι οι συζητήσεις θα αφορούν αποκλειστικά αυτό το ζήτημα και αν υπάρξει ανάγκη, θα συνεννοηθούμε να ξαναειδωθούμε και περισσότερες φορές, αν χρειαστεί έως ότου βρούμε κάποιον τρόπο να προωθήσουμε τα πράγματα προς τα εμπρός», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κύριος Ντιμιτρόφ σε αντίθεση με δηλώσεις του στο παρελθόν παρουσιάστηκε συγκαταβατικός λέγοντας πως Ελλάδα και ΠΓΔΜ αναζητούν και λύσεις ως προς το Σύνταγμα των Σκοπίων που θα είναι επαρκείς και γι ατις δύο πλευρές και οι πολιτικοί θα μπορούν να τις υποστηρίξουν έναντι της κοινής γνώμης των κρατών τους.

«Εγώ ειλικρινά, κάποιες φορές, νομίζω ότι παρότι είμαστε σε διαφορετικές πλευρές και εκπροσωπούμε διαφορετικές απόψεις, ταυτόχρονα βρισκόμαστε στην ίδια πλευρά, διότι προσπαθούμε να ανοίξουμε δρόμο για το μέλλον», είπε ο Σκοπιανός υπουργός Εξωτερικών και πρόσθεσε: «Βιώσιμη λύση κατά την άποψή μου είναι αυτή που θα επιτρέψει και στις δύο πλευρές να προχωρήσουν μπροστά και να είναι αποδεκτή. Να κοιταχτούμε στα μάτια και να χαιρετίσουμε ο ένας τον άλλον σαν άνθρωποι, είμαστε γείτονες και θα είμαστε πάντοτε γείτονες και νομίζω πως εάν αυτό το παίξουμε επιδέξια θα έχουμε και κοινό μέλλον, ευρωπαϊκό, όπου πιθανότατα θα μοιραστούμε πολλά συμφέροντα. Θα καταστούμε φυσικοί σύμμαχοι».

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: