Νίκη – σωτηρία της Λαμίας κόντρα στον ουραγό Πλατανιά στα Περιβόλια




Η Λαμία έκανε αποφασιστικό βήμα για την παραμονή στην κατηγορία, καθώς νίκησε τον Πλατανιά στο δημοτικό γήπεδο «Περιβολίων» με 2-1, με το οποίο άνοιξε η «αυλαία» για την 24η αγωνιστική της Super League.

Η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ έφθασε στην αποφασιστική νίκη με τα γκολ των Στάμου (62′ αυτογκόλ) και Μπλάζιτς (78′). Με την ήττα αυτή η ομάδα της Κρήτης, η οποία μείωσε με πέναλτι του Ενσικουλού στο 85ο λεπτό, ελπίζει, πια, σε θαύμα για ν’ αποφύγει τον υποβιβασμό. Στις καθυστερήσεις η Λαμία αγωνίστηκε με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Πίτι.

Στο πρώτο μέρος ο Πλατανιάς είχε τον έλεγχο του αγώνα και την επιθετική πρωτοβουλία, αλλά δεν μπορούσε να βρει διαδρόμους προς την εστία του Παπαδόπουλου. Στο 29′ η πρώτη ευκαιρία για την ομάδα της Κρήτης, όταν μετά από κόρνερ του Νίλι, πετάχτηκε ο Ουντζότζι στην πορεία της μπάλας, αλλά την έστειλε μόλις άουτ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα νέα μεγάλη ευκαιρία για τον Πλατανιά, όταν μετά από κίνηση του Ουτζότζι από τα αριστερά, σούταρε με τη μια ο Νίλι, αλλά ο Παπαδόπουλος αντέδρασε πολύ καλά και έδιωξε το σοβαρό κίνδυνο μακριά από την εστία του.

Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε, με την ομάδα της Κρήτης να έχει πάντα την πρωτοβουλία και τη Λαμία να προσέχει περισσότερο την αμυντική λειτουργία της, αλλά σύντομα η ορή άλλαξε.

Η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ δεν είχαν επιθετικές πρωτοβουλίες, αλλά αυτή ήταν που άνοιξε το σκορ, με τη βοήθεια του Στάμου. Στο 62ο λεπτό μετά από σέντρα του Βασιλαντωνόπουλου από τα δεξιά, ο Στάμου έβαλε λάθος το πόδι του, με αποτέλεσμα να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Το γκολ αυτό άλλαξε την εικόνα του αγώνα και ανάγκασε τους Κρητικούς να ανοιχτούν για την ισοφάριση. Αυτό λίγο έλειψε να εκμεταλλευτεί η Λαμία, η οποία έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 65′ για να διπλασιάσει τα γκολ, όταν ο ο Βάντερσον ξέφυγε στην κόντρα επίθεση, αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κλάγιτς μόνος προ της αντίπαλης εστίας.

Αυτό που δεν πέτυχε ο Βάντερσον, το πέτυχε στο 78ο λεπτό ο Μπλάζιτς. Τότε μετά από γύρισμα του Βασιλαντωνόπουλου από τα δεξιά στην καρδιά της άμυνας, ο Μπλάζιτς με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Το μόνο που κατάφερε ο Πλατανιάς ήταν να μειώσει στο 85′, όταν κέρδισε πέναλτι, στο οποίο ευστόχησε ο Ενσικουλού.

03/03/2018 16:49
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: