Νεκρός «υψηλόβαθμος» τζιχαντιστής, σε αεροπορική επιδρομή στη Λιβύη, λέει το Πεντάγωνο




«Υψηλόβαθμο» στέλεχος της αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Μάγρεμπ (AQIM), ήταν ένας από τους τζιχαντιστές που σκοτώθηκαν στην επιδρομή αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ στη Λιβύη κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ανακοίνωσε σήμερα το Πεντάγωνο.

Η αεροπορική επιδρομή του Σαββάτου, η πρώτη με στόχο τζιχαντιστές της αλ Κάιντα στη Λιβύη, σκότωσε «δύο τρομοκράτες» και εξαπολύθηκε στο πλαίσιο της προσπάθειας να αποτραπεί στους τζιχαντιστές να αποκτήσουν ασφαλές καταφύγιο στην αχανή έρημο της χώρας.
Στην ανακοίνωση του Πενταγώνου υπογραμμίζεται ότι ο Μούσα Αμπού Νταούντ, ανώτερο στέλεχος της αλ Κάιντα είχε εκπαιδεύσει νεοσύλλεκτους στη Λιβύη να εξαπολύουν επιθέσεις στην περιοχή. «Παρείχε κρίσιμη υλικοτεχνική στήριξη, χρηματοδότηση και όπλα στην AQIM, δίνοντας τη δυνατότητα στην τρομοκρατική οργάνωση να απειλεί και να επιτίθεται ενάντια στα αμερικανικά και δυτικά συμφέροντα στην περιοχή», ανέφερε η AFRICOM, η μικτή διοίκηση των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων που είναι αρμόδια για την Αφρική.

Η επιδρομή του Σαββάτου έπληξε τα προάστια της πόλης Ουμπάρι και διεξήχθη σε συνεργασία με τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας στην Τρίπολη.

28/03/2018 22:12
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-dpa
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: