Νέες απελάσεις για την υπόθεση Σκριπάλ: Η Μέι προαναγγέλλει κι άλλα αντίποινα κατά της Μόσχας




Στην απέλαση ενός Ρώσου διπλωμάτη προχωρά η Ιρλανδία ως αντίποινα για την δηλητηρίαση του Σεργκέι Σκριπάλ, ενώ η Βουλγαρία ανακάλεσε στη Σόφια τον πρεσβευτή της στη Ρωσική Ομοσπονδία για διαβουλεύσεις επί του θέματος.

Από χθες ευρωπαϊκά κράτη αλλά και οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι προχωρούν στην απέλαση συνολικά πάνω από 100 Ρώσων διπλωματών. Αυτό που κάνει μεγαλύτερη εντύπωση είναι η αλλαγή στάσης του Βούλγαρου πρωθυπουργού, ο οποίος αρχικά είχε δηλώσει πως δεν είναι στα σχέδιά του να ανακαλέσει κάποιον Βούλγαρο διπλωμάτη.

Μάλιστα ο Βούλγαρος πολιτικός που ασκεί την προεδρία της ΕΕ είχε πει ότι αν και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να είναι η Ρωσία πίσω από τη δηλητηρίαση χρειάζεται περισσότερες αποδείξεις και πως ανησυχεί ότι η ανάκληση πρεσβευτών της ΕΕ μπορεί να προκαλέσει περαιτέρω βλάβη στις σχέσεις με τη Ρωσία.

Ο Μπορίσοφ και ο πρεσβευτής της Βουλγαρίας στη Μόσχα, ο Μπόικο Κότσεφ, συζήτησαν την επίθεση εναντίον του πρώην διπλού κατασκόπου Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του, καθώς και τις αντιδράσεις στη Ρωσία, την ΕΕ και τη διεθνή κοινότητα, ανακοινώθηκε από το γραφείο Τύπου της κυβέρνησης.

Εξάλλου η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι δήλωσε σήμερα σε υπουργούς ότι υπάρχουν και άλλα για να γίνουν στην μακροπρόθεσμη απάντηση της Βρετανίας στη Ρωσία. Η Μέι πρόσθεσε πως χώρες προέβησαν σε ενέργειες κατά της Ρωσίας όχι μόνον από αλληλεγγύη προς τη Βρετανία, αλλά επειδή αναγνωρίζουν την απειλή που η χώρα αυτή δημιουργεί.

27/03/2018 17:01
ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters
Δουβλίνο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: