Να μην γίνουμε “House of Cards”, λέει ο υποψήφιος πρωθυπουργός των Πέντε Αστέρων




Στη σημασία της ψήφου των Ιταλών πολιτών που ανέδειξε το Κίνημα των Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο πρώτο κόμμα αναφέρεται με άρθρο του στην εφημερίδα La Repubblica ο υποψήφιος πρωθυπουργός του Κινήματος, Λουίτζι Ντι Μάιο.

«Ένα είναι βέβαιο. Δεν υπάρχει πιθανότητα επιστροφής στο παρελθόν. Η ψήφος έχασε πλέον κάθε ιδεολογικό χαρακτήρα. Οι πολίτες δεν ψήφισαν βάσει συμπάθειας ή πολιτικής ταυτότητας, ψήφισαν για να βάλουν στο επίκεντρο τα προβλήματα που ζουν στην καθημερινότητά τους και για να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους», προσθέτει ο υποψήφιος πρωθυπουργός των «πεντάστερων» και αντιπρόεδρος της ιταλικής βουλής.

Ως κύριες προτεραιότητες θέτει τη σοβαρή αντιμετώπιση της σπατάλης στις δαπάνες του δημοσίου, αλλά και της ανεργίας των νέων, τη μείωση της φορολόγησης των επιχειρήσεων και την εγγύηση της ασφάλειας των πολιτών.

Ο Ντι Μάιο υπογραμμίζει ότι «τα Πέντε Αστέρια είναι η μόνη πολιτική δύναμη η οποία πέτυχε ένα αποτέλεσμα τεραστίων διαστάσεων στον Νότο και έχει ριζώσει και στον Βορρά». Παράλληλα γράφει ότι «καθόλη την προεκλογική εκστρατεία έλεγε πως η κυβέρνηση θα μπορεί να συσταθεί βάσει συγκλίσεων επί συγκεκριμένων θεμάτων και αυτή είναι η γραμμή που εννοεί να ακολουθήσει στο εξής, με πλήρη διαφάνεια, ενώπιον των πολιτών και του προέδρου της Δημοκρατίας».

Σύμφωνα με τον αρχηγό των Πέντε Αστέρων, «δεν πρέπει να ξεκινήσει πολιτικό θέατρο ούτε στρατηγικές όπως στο House of Cards» ενώ θεωρεί ότι «στη νέα περίοδο της αβασίλευτης Δημοκρατίας η οποία μόλις ξεκίνησε, οι πολίτες πρέπει να παίρνουν μέρος στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων».

«Μαζί με τους πολίτες, έχουμε τώρα την ιστορική ευκαιρία να αλλάξουμε την Ιταλία. Εγώ δεν θέλω να την χάσω και όποιος επέλεξε να παρεμποδίσει πάση θυσία την αλλαγή, ας κάνει όπως νομίζει, αλλά πρέπει να γνωρίζει ότι δεν γίνεται να σταματήσεις τον άνεμο με τα χέρια και ότι εμείς, ό,τι κι αν συμβεί, θα αλλάξουμε την Ιταλία», υπογραμμίζει, τέλος, στο άρθρο του ο Λουίτζι Ντι Μάιο.

07/03/2018 16:08
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Θ. Ανδρεάδης – Συγγελάκης
Ρώμη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: