“Να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας”, λέει ο Φωτίου, τιμώντας τη μνήμη του Αυξεντίου




Τιμώντας τη μνήμη και την ηρωική θυσία του Γρηγόρη Αυξεντίου θα πρέπει να αναλογιστούμε το βάρος και των δικών μας ευθυνών έναντι της πατρίδας και να προχωρήσουμε μπροστά με ανανεωμένη την πίστη για το δίκαιο του αγώνα μας, δήλωσε ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου.

Σε ομιλία του στην εκδήλωση τιμής για τον Σταυραετό του Μαχαιρά Γρηγόρη Αυξεντίου στο Καλό Χωριό Λάρνακας, ο κ. Φωτίου είπε ότι ο Γρηγόρης Αυξεντίου έγραψε με τους ηρωικούς του αγώνες στα βουνά του Πενταδάκτυλου και στις βουνοκορφές της Πιτσιλιάς ένα από τα πιο αξιόλογα κεφάλαια της σύγχρονης κυπριακής ιστορίας.

«Στη συγκλονιστική εκείνη στιγμή που εκούσια και με πλήρη συνείδηση του επικείμενου θανάτου του επαναλάμβανε το ελληνικό «Μολών λαβε», ο Γρηγόρης Αυξεντίου ήταν ο φορέας του διαχρονικού πνεύματος της ελληνικής ιστορίας, ήταν η προσωποποίηση του αιώνιου Έλληνα» είπε ο κ. Φωτίου.

Πρόσθεσε ότι στις δύσκολες στιγμές που συνεχίζει να περνά ο τόπος μας, υπό το βάρος της συνεχιζόμενης κατοχής και της παραβίασης των δικαίων και των δικαιωμάτων μας, αλλά ακόμη και υπό το βάρος της επιθετικότητας και των απειλών της Τουρκίας κατά των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, με επίκεντρο την αποκλειστική οικονομική μας ζώνη, «ας δώσουμε την υπόσχεση στον Γρηγόρη Αυξεντίου ότι θα εργαστούμε σκληρά για μια πατρίδα χωρίς κατοχικά στρατεύματα, μια πατρίδα ελεύθερη, ειρηνική και ασφαλή χωρίς καμιά διαίρεση και με πλήρη σεβασμό στα δικαιώματα και τις ελευθερίες του κάθε πολίτη της. Μια πατρίδα σύγχρονη, πλήρες και ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με αναπτυγμένη την οικονομία της και το βιοτικό επίπεδο του λαού της».

“Σήμερα υποκλινόμενοι μπροστά στην ιερή του μορφή υποσχόμεθα ότι υπερήφανα θα συνεχίσουμε τον ιερό αγώνα του μέχρι την ευλογημένη εκείνη στιγμή. Ημέρα, που θα φέρει την πολυπόθητη λευτεριά, την επανένωση της πατρίδας μας και την τοποθέτηση του ανδριάντα του στην ελεύθερη πλέον πλατεία της Λύσης. Τιμή και δόξα στον Σταυραετό του Μαχαιρά, τιμή και δόξα στον Γρηγόρη Αυξεντίου” κατέληξε ο κ. Φωτίου.

ΚΥΠΕ
ΚΥΠΡΟΣ-Λευκωσία
02/03/2018 12:52

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: