Μιλτ. Βαρβιτσιώτης: Απέναντι στην Τουρκική προκλητικότητα πρέπει να έχουμε εθνικό μέτωπο




«Βιώνουμε μια περίοδο συστηματικής κλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας. Είναι σαφές ότι τα περιστατικά αυτά δεν πρέπει να αποτελούν αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης, αλλά αφετηρία ενότητας και συνεννόησης όλων των πολιτικών δυνάμεων», δηλώνει σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής», ο υπεύθυνος Μεταναστευτικής Πολιτικής και βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

«Απέναντι στην Τουρκική προκλητικότητα πρέπει να έχουμε εθνικό μέτωπο» τονίζει στη συνέχεια, αλλά όπως σημειώνει «δυστυχώς, η σημερινή Κυβέρνηση κάποιες φορές αναγάγει την εξωτερική μας πολιτική σε πεδίο άσκησης προσωπικών στρατηγικών. Και, αναπόφευκτα, εμφανίζεται απροετοίμαστη και αδύναμη να διαχειριστεί με νηφαλιότητα και υπευθυνότητα τέτοιες καταστάσεις».
Κατά τον κ. Βαρβιτσιώτη, η «απαράδεκτη και αδικαιολόγητη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών μας, δεν πρέπει να εξετάζεται ως ένα μεμονωμένο γεγονός», ενώ κατηγορεί την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. «Θυμίστε μου, υπήρξε κατά το παρελθόν Κυβέρνηση που να δώσει στον Ερντογάν το πρόσφορο πεδίο άσκησης για τις επεκτατικές του επιδιώξεις που χρόνια αποζητούσε; Υπήρξε ποτέ Πρωθυπουργός που να του επιτρέψει να έρθει εδώ και να αμφισβητήσει τη Συνθήκη της Λοζάννης; Ή που να του δώσει τη δυνατότητα να κατηγορεί την ελληνική Πολιτεία για ασυνέπεια υποσχέσεων, επειδή δεν παρέκαμψε το εθνικό δίκαιο και παρείχε άσυλο σε 8 Τούρκους αξιωματικούς;» αναρωτιέται ο βουλευτής της ΝΔ για να συμπληρώσει: «Τα εθνικά θέματα δεν προσφέρονται για φθηνούς εντυπωσιασμούς και η ιστορία μας διδάσκει ότι οι σχέσεις καλής γειτονίας οικοδομούνται καθημερινά με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και διεθνείς συμμαχίες. Όχι με ανακύκλωση των εκατέρωθεν προκλήσεων».
Τέλος, αναφερόμενος στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ τονίζει ότι πρέπει οι γείτονές μας να βάλουν τέρμα στα ζητήματα του αλυτρωτισμού που τους διακατέχουν.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: