Με αγωνία αναμένει η Λευκωσία τα αποτελέσματα από την σύνοδο ΕΕ και Τουρκίας στη Βάρνα




Η κυπριακή κυβέρνηση αναμένει τα αποτελέσματα της σημερινής συνόδου στη Βάρνα, κατά την οποία αναμένεται να συζητηθούν οι σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ και η ενταξιακή πορεία της πρώτης.

Ο Ταγίπ Ερντογάν μεταβαίνει στη σύνοδο για να εξασφαλίσει συγκεκριμένες δεσμεύσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας εκτίμησε ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης, μιλώντας στο ΡΙΚ.

Οι τουρκικές ενέργειες, δήλωσε ο κ. Χριστοδουλίδης, εκτός από τα συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας, επηρεάζουν και τα ευρωπαϊκά συμφέροντα, αλλά και συμφωνίες με γειτονικά κράτη.

«Είναι σημαντικό ότι θα τεθούν πλέον επίσημα θέματα της Κύπρου. Θεωρώ ότι πρέπει να είμαστε συγκρατημένοι σε σχέση με τα αποτελέσματα. Οι δημόσιες δηλώσεις του κ. Ερντογάν δεν επιτρέπουν αισιοδοξία, αλλά αναμένουμε να δούμε αποτελέσματα» ανέφερε ο Κύπριος υπουργός.

Όπως εξήγησε ο κ. Χριστοδουλίδης για να μπορέσουν να εξεταστούν τα αιτήματα του κ. Ερντογάν θα πρέπει η συμπεριφορά της Τουρκίας -όσον αφορά την Κύπρο και όχι μόνο- να τερματιστεί. «Είναι ξεκάθαρό το μήνυμα που έχει αποφασιστεί, σε επίπεδο των 28 ηγετών, για να μπορούν να εξεταστούν όλα αυτά που θα ζητήσει ο Τούρκος πρόεδρος» επισήμανε ο κ. Χριστοδουλίδης, για να προσθέσει ότι υπάρχει ενδιαφέρον από πλευράς Τουρκίας για την Ευρωπαϊκή της προοπτική.

26/03/2018 11:16
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Α. Βικέτου
Λευκωσία, Cyprus

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: