Αν χρησιμοποιηθούν ξανά χημικά όπλα, θα χτυπήσουμε, προειδοποιεί ο Μακρόν τον Άσαντ




Μήνυμα στον πρόεδρο της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ και στους συμμάχους του όπως είναι η Ρωσία και το Ιράν, έστειλε από την Ινδία που βρίσκεται ο Γάλλος Πρόεδρος Μακρόν.

Ερωτηθείς τι θα πράξει η Γαλλία σε περίπτωση χρήσης χημικών όπλων στα πεδία μαχών της Συρίας, ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε ότι η Γαλλία είναι έτοιμη να χτυπήσει στόχους στους οποίους φυλάσσονται ή κατασκευάζονται χημικά όπλα στη Συρία.

Αν και στο παρελθόν έχουν υπάρξει ανάλογες δηλώσεις από ηγέτες Δυτικών κρατών στην περίπτωση που θα γινόταν χρήση χημικών όπλων στη Συρία, φαίνεται πως αυτή τη φορά η κατάσταση που επικρατεί στην Ανατολική Γκούτα, προάστιο της Δαμασκού, στην οποία βρίσκονται πολιορκημένοι αντικαθεστωτικοί και άμαχοι, οδηγεί τον Γάλλο πρόεδρο να ανεβάσει τους τόνους και ενδεχομένως να πραγματοποιήσει την απειλή του.

Το 2013 η Συρία είχε υπογράψει μια συμφωνία παράδοσης του χημικού οπλοστασίου της, ωστόσο έκτοτε έχει γίνει από όλες τις πλευρές εκτεταμένη χρήση αερίου χλωρίνης κατά πολιτικών στόχων και αμάχων.

Αναφορές θέλουν τις κυβερνητικές δυνάμεις, αλλά και παλαιότερα δυνάμεις των τζιχαντιστών της Αλ Νούσρα και του Ισλαμικού Κράτους να χρησιμοποιούν το χλώριο που προοριζόταν για τον καθαρισμό του νερού και με αυτό να κατασκευάζουν βόμβες χλωρίου.

Reuters, Hellasjournal.com by Mignatiou.com
13/03/2018
Paris, France

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: