Κρίσιμες διαβουλεύσεις για τους δυο στρατιωτικούς που συνέλαβαν οι Τούρκοι




ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Mignatiou.Com

Σε ιδιαίτερα κρίσιμο σημείο βρίσκεται το θέμα της σύλληψης των δυο Ελλήνων στρατιωτικών από τους Τούρκους στον Έβρο.

Οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί κρατούνται στην Ανδριανούπολη, και σε λίγη ώρα θα τους επισκεφθεί η εκεί, Ελληνίδα Πρόξενος.

Μέχρι στιγμής οι τούρκοι δεν έχουν ανοίξει τα χαρτιά τους, γύρω από το θέμα.

Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα  με εξακριβωμένες πληροφορίες, το θέμα έχει φύγει από τα χέρια των στρατιωτικών, και έχει περάσει στην πολιτική ηγεσία για διπλωματικό χειρισμό.

Οι επαφές γίνονται με πολύ προσεκτικά βήματα και με γνώμονα να αποφευχθεί σε αυτή τη φάση η ένταση , που περισσότερο θα δυσκολέψει παρά θα διευκολύνει τα πράγματα.

Ελπίδα και στόχος είναι οι διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση των Ελλήνων στρατιωτών να προχωρήσουν γρήγορα και χωρίς προβλήματα. Ωστόσο μέχρι στιγμής υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία για την ταχύτητα και την διευκόλυνση που θέλουν να επιδείξουν οι Τούρκοι

Αξίζει να επισημανθεί ότι τέτοια περιστατικά γίνονται δεκάδες κάθε χρόνο και από τις δυο πλευρές και ποτέ δεν είχε προκύψει θέμα. Η διαδικασία επιστροφής ήταν σχεδόν αυτόματη.

Σε κάθε περίπτωση η επόμενη κίνηση είναι στα χέρια της Τουρκίας, η οποία δεν έχει κάνει ακόμη γνωστές τις προθέσεις της.

Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί έκαναν περιπολία στη δασική περιοχή των Καστανιών Έβρου, όταν λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών έχασαν τον προσανατολισμό τους και φέρονται να εισήλθαν σε τουρκικό έδαφος.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΔΩ

02/03/2018 11:30

Αθήνα, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: