“Κοριός” στον Λευκό Οίκο “κάρφωσε” σημείωμα προς τον Τραμπ για να μην συγχαρεί τον Πούτιν




Μια διαρροή σίγουρα μέσα από τον Λευκό Οίκο προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη αναταραχή στην αμερικανική κυβέρνηση. Σύμφωνα με την Washington Post οι σύμβουλοι του Προέδρου όχι μόνο του πρότειναν να μην τηλεφωνήσει για συγχαρητήρια στον Πούτιν, αλλά ένας εξ αυτών του έδωσε και ένα σημείωμα το οποίο έγραφε: «Μην τον συγχαρείς».

Το δημοσίευμα θέλει τον Ντόναλντ Τραμπ να είναι εξοργισμένος με την κατάσταση και όπως ανέφερε αξιωματούχος ήδη γίνονται προσπάθειες να βρεθεί ο άνθρωπος που έδωσε την είδηση.

Τα συγχαρητήρια του δισεκατομμυριούχου προκάλεσαν δυσαρέσκεια στο Κογκρέσο, όπου οι νομοθέτες επισημαίνουν πως η Ρωσία απειλεί την ακεραιότητα των βουλευτικών εκλογών του επόμενου Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.
Η υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας το επιβεβαίωσε σήμερα ενώπιον μιας επιτροπής. «Οι ενδιάμεσες εκλογές του 2018 και οι εκλογικές αναμετρήσεις του μέλλοντος αποτελούν προφανείς στόχους αποπειρών πειρατείας εκ μέρους των Ρώσων» δήλωσε η Κίρστεν Νίλσεν ενώπιον της Επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσία.

Την ίδια ώρα κοινοβουλευτικοί και από τα δύο κόμματα εξουσίας αποδοκίμασαν το τηλεφώνημα του Τραμπ στον Πούτιν. Μεταξύ τους, ο γερουσιαστής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Τζον Μακέιν.
«Είναι εξαιρετικά ανησυχητικό που ο πρόεδρος δεν μίλησε καν για την ασφάλεια των εκλογών μας όταν τηλεφώνησε στον Βλαντίμιρ Πούτιν για να τον συγχαρεί για τη νίκη του σε μια προκαθορισμένη εκλογική αναμέτρηση» υπογράμμισε από την πλευρά του ο γερουσιαστής του Δημοκρατικού Κόμματος Μαρκ Γουόρνερ, αντιπρόεδρος της επιτροπής Πληροφοριών.

21/03/2018 18:30
ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP
Ουάσινγκτον

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: