Κλείνει η αναβάθμιση των ελληνικών F-16: Τι έχει συμφωνηθεί με τους Αμερικανούς…




Εντατικές είναι οι επαφές μεταξύ αξιωματικών την Ελληνικής πολεμικής αεροπορίας και στελεχών της κατασκευάστριας εταιρείας Lockheed Martin, για να κλείσει το γρηγορότερο η συμφωνία αναβάθμισης των ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών F-16.

Πηγές μέσα από την πολεμική αεροπορία ανέφεραν στην ιστοσελίδα μας ότι έχει «κλειδώσει» η έκδοση των αεροσκαφών που θα πάρουν τον δρόμο για την αναβάθμιση και αφορά τα αεροσκάφη F-16 Block 52+ και τα F-16 Block 52 Advanced.

Μένει να καθοριστεί ο αριθμός των αεροσκαφών αυτών των εκδόσεων που θα αναβαθμιστούν, ώστε το συνολικό κόστος να μην υπερβεί το ποσό του 1,2 δις δολαρίων.

Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία και τους υποκατασκευαστές της, για να επιτευχθεί το μέγιστο δυνατό κέρδος για την πολεμική αεροπορία από τη σύμβαση, θα πρέπει πρώτα να έχουν κατασκευαστεί όλα τα υποσυστήματα που θα υποστηρίξουν τα προς αναβάθμιση αεροσκάφη και μετά να αρχίσει η διαδικασία εγκατάστασής τους στα μαχητικά.

Αυτό σημαίνει ότι η χώρα μας θα πρέπει να καταβάλλει μεγάλο μέρος των χρημάτων που απαιτούνται πριν καν αναβαθμιστεί έστω και ένα αεροσκάφος και έναρξη των εργασιών αναβάθμισης το νωρίτερο το 2020. Βέβαια, αυτά τα ζητήματα βρίσκονται ακόμη υπό διαπραγμάτευση.

Οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν στα τέλη Μαρτίου.

Hellasjournal.com by Mignatiou.com
08/03/2018
Αθήνα, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: