«Κλείδωσε» την 1η θέση η ΤΣΣΚΑ και κράτησε τον Ολυμπιακό στη 2η της Euroleague




Με άνθρωπο της τελευταίας στιγμής τον Νάντο Ντε Κολό, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας πέρασε νικηφόρα από την Πόλη και «κλείδωσε» την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου της Euroleague.

Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη «απέδρασε» με το τελικό 81-79 από την έδρα της πρωταθλήτριας Ευρώπης, Φενερμπαχτσέ, για την 26η αγωνιστική, με τον Γάλλο γκαρντ να ευστοχεί σε buzzer beater δίποντο, απέναντι στον Νίκολα Κάλινιτς, που δεν είχε τα απαραίτητα αμυντικά… αντανακλαστικά στην τελευταία επίθεση των Ρώσων.

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας αύξησε με την αποψινή επιτυχία της σε 21-5 το ρεκόρ της, ενώ η χθεσινή βαριά ήττα του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ από την Μπαρτσελόνα είναι «ως μη γενόμενη», μιας και η ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς υπέστη την 8η ήττα της και με ρεκόρ 18-8, όσο έχουν και οι Πειραιώτες, κράτησε τους «ερυθρόλευκους» στη δεύτερη θέση της κατάταξης, μιας και οι Τούρκοι υστερούν στη μεταξύ τους ισοβαθμία.
Κορυφαίος της ΤΣΣΚΑ ο Αντρέι Βοροντσέβιτς με 17 πόντους και ποσοστά ευστοχίας για… όσκαρ (1/1 δίποντα, 5/5 τρίποντα), ενώ τον ακολούθησαν σε απόδοση οι Κόρι Χίγκινς (15π.), Κάιλ Χάινς (15π.) και ο ήρωας του αγώνα, Νάντο Ντε Κολό (13π., 8ασ.).

Από τη Φενέρ ξεχώρισε ο Νικολο Μέλι με 18 πόντους, ενώ ο Κώστας Σλούκας είχε σε 24 λεπτά συμμετοχής 6 πόντους, 6 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 1 κλέψιμο.

16/03/2018 21:55
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: