Κίνηση με βαθύ συμβολισμό: Στεφάνι στη Μακεδονίτισσα από τον νέο ΥΠΑΜ της Κύπρου

File Photo: Ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου Σάββας Αγγελίδης προσέρχεται στο Προεδρικό. ΚΥΠΕ, ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ
Στο Στρατιωτικό Κοιμητήριο του Τύμβου Μακεδονίτισσας μετέβη σήμερα το πρωί ο Υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης, στην πρώτη του επίσκεψη στο χώρο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, όπου κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των πεσόντων αγωνιστών.

Τον Υπουργό Άμυνας συνόδευε ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης, ενώ ενημερώθηκε από τον Διοικητή της 4ης Ταξιαρχίας για την ιστορία της στρατιωτικής επιχείρησης «Νίκη» και την πτώση του Νοράτλας τον Ιούλιο του 1974, καθώς και τις μάχες που διαδραματίστηκαν στην περιοχή του αεροδρομίου Λευκωσίας κατά την απόκρουση της τουρκικής εισβολής.

Μετά την κατάθεση στεφάνου ακολούθησε η ανάκρουση του εθνικού ύμνου, ενώ ο Υπουργός ενημερώθηκε και από τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς για τη διαμόρφωση του χώρου του Τύμβου Μακεδονίτισσας.

Ο κ. Αγγελίδης αναχώρησε ακολούθως για να επισκεφτεί τα «Φυλακισμένα Μνήματα», ενώ αργότερα είναι προγραμματισμένο να επισκεφτεί και το στρατόπεδο «Αντιστράτηγου Σωτήριου Σταυριανάκου» της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ).

ΚΥΠΕ
ΚΥΠΡΟΣ-Λευκωσία
02/03/2018 09:57

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal