Κατασκοπικό θρίλερ στο Λονδίνο: Με νευροτοξική ουσία πήγαν να σκοτώσουν τον Ρώσο πράκτορα




Στις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες στρέφουν τις έρευνες για την απόπειρα δολοφονίας του πρώην Ρώσου πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ, οι βρετανικές υπηρεσίες καθώς όπως αναφέρουν πληροφορίες του χορηγήθηκε μια πολύ σπάνια νευροτοξική ουσία που παρασκευάζεται σε ελάχιστα εργαστήρια στον κόσμο.

Ο 66χρονος Σκριπάλ, που είχε αποκαλύψει την ταυτότητα δεκάδων Ρώσων μυστικών πρακτόρων στις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες, και η 33χρονη κόρη του Γιούλια βρέθηκαν αναίσθητοι την Κυριακή το απόγευμα σε ένα παγκάκι έξω από ένα εμπορικό κέντρο της πόλης Σάλσμπερι της νότιας Αγγλίας έχοντας εκτεθεί σε άγνωστη ουσία. Και οι δύο νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Οι Βρετανοί ερευνητές πιστεύουν ότι Ρώσοι ενδέχεται να χρησιμοποίησαν την μυστηριώδη ουσία για να πλήξουν τον Σκριπάλ ως εκδίκηση για την προδοσία του, δήλωσε μια πηγή ασφαλείας των ΗΠΑ, υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

Μια ευρωπαϊκή πηγή ασφαλείας επιβεβαίωσε ότι αυτή είναι η κύρια γραμμή ερευνών. Οι πηγές δεν έδωσαν λεπτομέρειες αναφορικά με την ουσία που χρησιμοποιήθηκε.

07/03/2018 19:37
ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters
Λονδίνο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: