Καταγγέλλουν την τουρκική αλαζονεία οι Οικολόγοι: Επιπλήττουν την ΕΕ για σύνοδο Βάρνας




“Το καθεστώς Ερντογάν εξακολουθεί πέρα από κάθε έννοια διεθνούς δικαίου -αλλά και κοινής λογικής- να βλέπει εαυτόν ως κάτι υπέρτερο της πραγματικής του διάστασης”, αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι Οικολόγοι.

“Σε τέτοιο σημείο αλαζονείας έχει φτάσει το σύστημα εξουσίας Ερντογάν, που ο σύμβουλος του Γιγίτ Μπουλούτ ανέφερε πως ούτε ο 6ος στόλος των ΗΠΑ δεν είναι σε θέση να γονατίσει την Τουρκία, αναφερόμενος στην παρουσία του αμερικανικού στόλου στην περιοχή περί του τεμαχίου 10 της κυπριακής ΑΟΖ.

Αυτές οι συνήθεις πλέον εξάρσεις, που στόχο έχουν την ανάπτυξη του εθνικισμού στο εσωτερικό της Τουρκίας, πρέπει να αντιμετωπίζονται με ψυχραιμία, αλλά ταυτόχρονα αποφασιστικότητα από την Κυπριακή Δημοκρατία, που αποτελεί τον πλέον προσφιλή στόχο του νεοσουλτάνου. Με κανέναν τρόπο δεν πρέπει να γίνει αποδεκτή η τοποθέτηση της Άγκυρας πως αξιοποίηση του ορυκτού μας πλούτου μπορεί να γίνει μόνο με επικυριαρχία της ίδιας, μετά τη λύση του Κυπριακού. Η ανάδειξη σε διεθνές επίπεδο και ιδιαίτερα σε επίπεδο Ε.Ε. των τουρκικών προθέσεων, αλλά και πεπραγμένων παρανομιών, οφείλει να είναι πρώτη προτεραιότητα του Προέδρου Αναστασιάδη.

Μια τέτοια συμπεριφορά δεν μπορεί να μείνει ατιμώρητη. Δεν είναι δυνατόν να καλεί η Ε.Ε. σε διάσκεψη κορυφής τον πειρατή – νεοσουλτάνο Ερτογάν. Είναι άμεση απαίτηση να μην προσκληθεί ο Ερτογάν στη διάσκεψη της Βάρνας”, καταλήγουν.

ΚΥΠΕ
ΚΥΠΡΟΣ-Λευκωσία
08/03/2018 11:39

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: