Ο πλουσιότερος χιπ-χοπ καλλιτέχνης το 2018, σύμφωνα με το Forbes, είναι ο Jay-Z




Φαίνεται πως το άλμπουμ του Jay Z «Watch your throne» (Πρόσεχε τον θρόνο σου) ήταν προφητικό. Ο Αμερικανός ράπερ και επιχειρηματίας εκθρόνισε από την κορυφή της λίστας του Forbes με τους πλουσιότερους καλλιτέχνες της χιπ χοπ μουσικής, τον Diddy (Sean Combs), ο οποίος είχε εγκατασταθεί στην πρώτη θέση τα τελευταία επτά χρόνια.

Το Forbes δημοσίευσε την ετήσια λίστα και αποκάλυψε ότι ο Jay-Z είναι ο πλουσιότερος hip hop καλλιτέχνης για το 2018 με περιουσία που φθάνει τα 900 εκατ. δολάρια.

Μεταξύ των επιτευγμάτων του τον περασμένο χρόνο ήταν η κυκλοφορία του άλμπουμ «4:44» που απέσπασε διθυραμβικές κριτικές και ήταν υποψήφιο για οκτώ βραβεία Grammy.

Επίσης οι επιτυχημένες επενδύσεις του ράπερ και της συζύγου του, της βασίλισσας της μουσικής βιομηχανίας Beyonce, σε αλκοολούχα ποτά τον ώθησαν στην πρώτη θέση.

Ο Jay – Z επένδυσε στην πολυτελή μάρκα σαμπάνιας Armand de Brignac και στο κονιάκ D’Usse και είχε σημαντικά κέρδη.

Σύμφωνα με το περιοδικό, η περιουσία του Jay Z αυξήθηκε κατά 90 εκατομμύρια δολάρια το 2017 (από 810 εκατ. δολ. σε 900 εκατ. δολ.)

Η περιουσία του Diddy, ο οποίος δραστηριοποιείται πλέον περισσότερο στον επιχειρηματικό στίβο και όχι στον καλλιτεχνικό, αυξήθηκε κατά πέντε εκατομμύρια δολάρια, φτάνοντας στα 825 εκατ. δολάρια.

Από το 2011 που το Forbes συνέταξε για πρώτη φορά τη συγκεκριμένη λίστα, είναι η πρώτη χρονιά που ο Diddy δεν βρίσκεται στην κορυφή.

Τρίτος στη λίστα είναι ο Dr. Dre (Andre Young), ο οποίος μπορεί και να κατακτήσει υψηλότερη θέση, καθώς αναμένεται να αποκτήσει μετοχές αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων από την Apple, η οποία εξαγόρασε το 2014 την εταιρεία ακουστικών και ηχείων Beats που ίδρυσε ο ράπερ. Η περιουσία του τώρα ανέρχεται στα 770 εκατομμύρια δολάρια.

Στην πρώτη πεντάδα με περιουσίες που υπολογίζονται στα 100 εκατομμύρια δολάρια βρίσκονται ο Drake και ο Eminem.

05/03/2018 09:30
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Θεσσαλονίκη, Greece

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: