“Όμηροι της Τουρκίας” οι δύο στρατιώτες, επανέλαβε ο Καμμένος έξω από το Μαξίμου




“Η τουρκική προκλητικότητα προβληματίζει όλο τον κόσμο”, είπε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επανέλαβε τον χαρακτηρισμό “όμηροι” για τους δύο στρατιώτες που βρίσκονται στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης και παρομοίασε την υπόθεση με εκείνη του Αμερικανού πάστορα ο οποίος κρατείται στην Τουρκία και η Άγκυρα έχει ζητήσει την ανταλλαγή του με τον Φετουλάχ Γκιούλεν.

Ωστόσο σε ερώτηση εάν υπάρχει ανάλογη πρόταση από την Τουρκία για ανταλλαγή των δύο στρατιωτών με τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς ο κύριος Καμμένος δήλωσε πως δεν υπάρχει μέχρι τώρα τέτοια τουρκική απαίτηση και τόνισε πως η κυβέρνηση χειρίζεται το θέμα με νηφαλιότητα, συνέπεια και αποφασιστικότητα.

Κάλεσε μάλιστα την Τουρκία να μην χρησιμοποιεί τη συγκεκριμένη υπόθεση ως μέτρο πίεσης προς την Ελλάδα καθώς κάτι τέτοιο δεν θα αποδώσει κάτι.

Ως προς τις σχέσεις με τον Αλέξη Τσίπρα είπε πως βρίσκονται σε πλήρη συνεννόηση όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν να δείξουν το αντίθετο και πρόσθεσε ότι πάντοτε οι δυο τους είναι “συντονισμένοι και συνεννοημένοι”.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: