Ηχηρή παρέμβαση των ΗΠΑ για τους ‘Ελληνες στρατιωτικούς: Να αφεθούν αμέσως ελεύθεροι




Η θέση των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, που κρατούνται στις τουρκικές φυλακές της Αδριανούπολης, θα πρέπει να επιστρέψουν αμέσως στις οικογένειές τους, δήλωσε ο Αμερικανός Πρέσβης στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ. Είναι η πλέον ηχηρή παρέμβαση της Αμερικής για το θέμα από την ημέρα της σύλληψής τους.

Εξάλλου, εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Ελλάδα και οι ΗΠΑ θα βρεθούν αντιμέτωπες με αναταράξεις μέσα στους επόμενους μήνες ενόψει των εκλογών στην Τουρκία, όπως δήλωσε στο VICE Greece ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ, μετά τον τερματισμό του στον 41ο ποδηλατικό γύρο «Θυσίας» που ξεκίνησε από την Πάτρα και κατέληξε στα Καλάβρυτα.

«Διατηρούμε έναν υψηλό βαθμό εμπιστοσύνης στους Έλληνες ηγέτες που χειρίζονται αυτά τα θέματα. Νομίζω ότι τόσο η Ελλάδα όσο και οι ΗΠΑ θα αντιμετωπίσουν αναταράξεις τους επόμενους δυο μήνες, ενόψει της επανεκλογής Ερντογάν», σημείωσε ο κ. Πάιατ, υπογραμμίζοντας παράλληλα τη σημασία της εμπιστοσύνης μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας.

Παράλληλα ο Αμερικανός πρέσβης αναφέρθηκε στο ζήτημα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη, δηλώνοντας ότι η θέση των ΗΠΑ είναι ότι οι δύο στρατιωτικοί θα πρέπει να επιστρέψουν αμέσως στις οικογένειές τους.

Επί του συγκεκριμένου ζητήματος, επισήμανε ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να ασχολούνται με το θέμα και εξέφρασε την πεποίθηση ότι είναι προς το συμφέρον τόσο για της Τουρκίας όσο και της Ελλάδας να υπάρξει μια σταθερή, ομαλή συνεργατική σχέση μεταξύ των δυο χωρών.

ΕΙΔΗΣΗ: “Θα υπάρξουν αναταράξεις με την Τουρκία τους επόμενους μήνες”: Ο Τζέφρι Πάιατ μίλησε για όλα

Πληροφορίες από το ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ
Ελλάδα, Αθήνα 30/03/2018 18:38

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: