Οι τρεις σκληροί όροι της κυβέρνησης για να ξαναρχίσει το πρωτάθλημα της Super League




Ξεκάθαρος ότι δεν πρόκειται να ξεκινήσει ξανά το πρωτάθλημα εάν πρώτα δεν υπάρξουν σαφείς δεσμεύσεις από όλους τους φορείς εμφανίστηκε μιλώντας απόψε στον Αντέννα ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης.

«Πρώτα θα πρέπει να γίνει αλλαγή στον πειθαρχικό κώδικα. Ζητούμε επιπλέον πειθαρχικές προβλέψεις αναφορικά με τις δηλώσεις παραγόντων, για τις βίαιες συμπεριφορές. Από κει και πέρα θα πρέπει να αλλάξει το καθεστώς αδειοδότησης των ομάδων. Σε περίπτωση που μία ομάδα μέσα σε μία χρονιά συμμετέχει δύο φορές σε επεισόδια, τότε θα αποβάλλεται αμέσως από το πρωτάθλημα και θα υποβιβάζεται, είπε ο κύριος Βασιλειάδης και πρόσθεσε:

«Επίσης θα πρέπει να υπάρξει αλλαγή στους κανόνες ασφαλείας για το ποιος έχει την ευθύνη. Ακούμε διαρκώς για την αστυνομία, για τον ένα, ή, τον άλλο. Από την πόρτα του γηπέδου και μέσα την αποκλειστική ευθύνη θα την έχουν οι ΠΑΕ. Ό,τι γίνεται στην Ευρώπη να ισχύσει κι εδώ. Πώς είναι δυνατό στα ευρωπαϊκά γήπεδα να εφαρμόζονται όλα αυτά χωρίς προβλήματα κι εδώ να ισχύουν άλλα πράγματα;»

Ο ίδιος απέφυγε να σχολιάσει την εισβολή Σαββίδη στο γήπεδο και αποκάλυψε ότι η FIFA απείλησε ανοιχτά για Grexit λέγοντας: «Δεν πάει άλλο η κατάσταση αυτή, αυτό ισχυρίστηκε η FIFA. Πρώτη φορά η απειλή αυτή έρχεται όχι λόγω κάποιων πολιτικών επιλογών, αλλά από λάθη και παραλείψεις των ανθρώπων του ποδοσφαίρου. Εάν δεν σοβαρευτούν οι φορείς, ναι μπορώ να πω ότι μπροστά μας υπάρχει το φάσμα του Grexit.»

14/03/2018 20:43
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: