Καμία εμπιστοσύνη στον Ερντογάν, λένε οι Σαουδάραβες: “Είναι στο τρίγωνο του κακού”




Ο διάδοχος του Σαουδαραβικού θρόνου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν χαρακτήρισε την Τουρκία ως κομμάτι του «τριγώνου του κακού» μαζί με το Ιράν και τις σκληρές ισλαμιστικές οργανώσεις, σύμφωνα με τα όσα γράφει η αιγυπτιακή εφημερίδα Αλ Σορούκ και αναμεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Μάλιστα η εφημερίδα μεταφέρει αυτολεξεί τη φράση που χρησιμοποίησε ο Σαουδάραβας πρίγκιπας: «Το σύγχρονο τρίγωνο του κακού αποτελείται από το Ιράν, την Τουρκία και τις εξτρεμιστικές θρησκευτικές ομάδες».
Ο ίδιος κατηγόρησε την Τουρκία ότι προσπαθεί να επανιδρύσει το Ισλαμικό Χαλιφάτο, που χάθηκε πριν από περίπου έναν αιώνα με την κατάρρευση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Οι δηλώσεις του αντικατοπτρίζουν τη μεγάλη καχυποψία με την οποία αντιμετωπίζει η Σαουδική Αραβία τον Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος έχει συμμαχήσει με το Κατάρ, που βρίσκεται σε αντιπαράθεση με τη Σαουδική Αραβία και άλλες χώρες του Κόλπου.
Άλλος ένας λόγος για την Σαουδαραβική καχυποψία είναι και η συμμαχία του Σουλτάνου με τον μεγαλύτερο εχθρό του αραβικού βασιλείου, δηλαδή το Ιράν.

Στις δηλώσεις αυτέ προχώρησε ο Σαουδάραβας διάδοχος κατά τη διάρκεια συνομιλίας του με Αιγύπτιους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Κάιρο.

Πηγή: Reuters, Αλ Σορούκ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: