Οι προκλητικές οι δηλώσεις Μπουλούτ, προαγγελία “τσαμπουκάδων”, λένε οι Οικολόγοι




“Οι νέες προκλητικές δηλώσεις Μπουλούτ, που κάνουν λόγο για επέμβαση της Τουρκίας στη ΝΑ Μεσόγειο, έρχονται να επισφραγίσουν, όσα εδώ και καιρό γνωρίζουμε”, αναφέρουν οι Οικολόγοι.

‘Ότι δηλαδή η Τουρκία, δυσκολεύεται να περιοριστεί εντός της κυριαρχίας της και διεκδικεί με επιθετικό τρόπο, ρόλο τοποτηρητή ολόκληρης της περιοχής. Αυτό άλλωστε απέδειξαν και οι πρόσφατες πειρατικές της ενέργειες εντός της κυπριακής ΑΟΖ, οι προκλήσεις στο Αιγαίο και η τελευταία πρόκληση στον Έβρο.

Για εμάς τόσο αυτές οι δηλώσεις, όσο και πολλές ανάλογες ενέργειες, πρέπει να εκτεθούν σε διεθνές επίπεδο, για να καταδειχτεί ο ρόλος του ταραξία της περιοχής. Πρέπει να κοινωνήσουμε με κάθε τρόπο στο εξωτερικό, πως δεν είναι ανεκτές οι απειλές -πολλώ δε μάλλον οι παρεμβάσεις- έναντι κυρίαρχων κρατών. Ειδικά δε σε ευρωπαϊκό επίπεδο, σε καμία περίπτωση δεν αρκούν χλιαρές τοποθετήσεις, όπως αυτή του κ. Γιούνκερ σε σχέση με την διάσκεψη της Βάρνας. Η Ευρώπη χρειάζεται επιτέλους να τοποθετηθεί ξεκάθαρα, καταδικάζοντας εμπράκτως την τουρκική προκλητικότητα και αναβάλλοντας τη διάσκεψη της Βάρνας”, καταλήγουν.

ΚΥΠΕ
ΚΥΠΡΟΣ-Λευκωσία
05/03/2018 10:31

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: