Οι παίκτες ξέρουν τη σημασία του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, λέει ο Γ. Σφαιρόπουλος




Όλοι οι παίκτες του Ολυμπιακού γνωρίζουν τη σοβαρότητα και τη σημασία του ευρωπαϊκού ντέρμπι «αιωνίων», διαμηνύει ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος, σχετικά με το αυριανό (21.15) ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, στο ΟΑΚΑ, για την 24η αγωνιστική της Euroleague.

Εξήγησε παράλληλα πως η παρουσία νέων παικτών τόσο στον Ολυμπιακό, όσο και στον Παναθηναϊκό, δεν… προκαλεί εκπλήξεις ως προς την αγωνιστική αντιμετώπιση, μέσα στο παρκέ. Ο προπονητής του Ολυμπιακού δεν μετρά απουσίες, με τον Μπόμπι Μπράουν να ετοιμάζεται για το επίσημο ντεμπούτο του με την ερυθρόλευκη φανέλα, την ώρα που ο Κιμ Τιλί αναμένεται να πάρει για πρώτη φορά χρόνο συμμετοχής, μετά την πολύμηνη απουσία του, λόγω του σοβαρού τραυματισμού του.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ξεκίνησε λέγοντας στη συνέντευξη Τύπου, πριν το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ: «Παίζουμε ένα παιχνίδι που είναι εξίσου σημαντικό και για τις δύο ομάδες. Θα παλέψουμε και οι δυο για τη νίκη. Για εμάς είναι πρωταρχικό στοιχείο να είμαστε συγκεντρωμένοι και να μπορέσουμε να κάνουμε αυτά που έχουμε σχεδιάσει σε άμυνα και επίθεση. Παίζουμε εναντίον μιας ομάδας που την ξέρουμε και μας ξέρει καλά. Το ζητούμενο είναι να κάνουμε στο γήπεδο αυτά που πρέπει να κάνουμε».

Πρώτη για τον Μπράουν
Αναφορικά στο ντεμπούτο του Μπόμπι Μπράουν και την αναμενόμενη πρώτη παρουσία στο παρκέ του Κιμ Τιλί, μετά το σοβαρό τραυματισμό του πριν 3,5 μήνες (σ.σ. ήταν στη δωδεκάδα, αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε με τη Βαλένθια) ο Γιάννης Σφαιρόπουλος εξήγησε: «Σίγουρα είναι δύο παιδιά που θα μας βοηθήσουν πολύ περισσότερο στο μέλλον. Και τώρα μπορούν. Ο Τιλί ήταν και πριν εδώ, αλλά προέρχεται από τραυματισμό. Ο Μπράουν είναι ένας πολύ έμπειρος παίκτης, είναι μία εβδομάδα μαζί μας και του έχουμε κάνει ταχύρρυθμα μαθήματα. Και οι δύο είναι ετοιμοπόλεμοι και όσο περνά ο καιρός θα παίζουν καλύτερα και θα… αφομοιωθούν από την υπόλοιπη ομάδα».

Για το αν μία νίκη επί του Παναθηναϊκού αποτελεί καθοριστικό βήμα για την εξασφάλιση του πλεονεκτήματος έδρας στα πλέι οφ, ο Σφαιρόπουλος απάντησε: «Δεν σκεφτόμαστε τι θα γίνει στο μέλλον. Σκεφτόμαστε μόνο αυτό το παιχνίδι. Έχουμε ισχυρό κίνητρο. Στην Euroleague διατηρούμε σταθερά καλή πορεία και η ομάδα βρίσκεται γενικά σε υψηλό επίπεδο. Θέλουμε να συνεχίσουμε τις καλές εμφανίσεις μας. Δεν νομίζω ότι αυτή η νίκη θα “κρίνει” το πλεονέκτημά έδρας ή θα το “αγκαλιάσουμε”, αλλά σίγουρα θα είναι μία εκτός έδρας νίκη πολύ σημαντική, όπως και κάθε νίκη σε αυτήν τη φάση που βρισκόμαστε».

Στην ερώτηση για το πόσο δυσκολεύει το σκάουτινγκ του αντιπάλου, λόγω της προσθήκης νέων παικτών από πλευράς Παναθηναϊκού, απάντησε: «Δεν νομίζω ότι είναι δύσκολο και για εμάς, αλλά και για τους αντιπάλους μας το ότι θα χρησιμοποιηθούν νέοι παίκτες. Ξέρουμε πως λειτουργούσε ο Τζέιμς. Τον Πέιν τον είδαμε και από αυτό το παιχνίδι που έπαιξε ελάχιστα και ξέρουμε τα ατομικά χαρακτηριστικά του ως παίκτη. Το ίδιο θα έχει κάνει και ο Παναθηναϊκός και δεν νομίζω να μας δημιουργήσει κάποια έκπληξη, είτε να τους τη δημιουργήσουμε εμείς».

Το ρόστερ των ερυθρόλευκων
Σχετικά με την επιλογή του για τη 12άδα που θα χρησιμοποιήσει στο ευρωπαϊκό ντέρμπι «αιωνίων», ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είπε: «Θα δούμε πως θα είναι το ρόστερ μας. Είναι από τις λίγες φορές που έχω όλη την ομάδα μου διαθέσιμη, βασικά είναι η πρώτη φορά που δουλεύουμε όλοι μαζί και πιστεύω ότι μέχρι το τέλος θα αποφασίσουμε ποια θα είναι η ομάδα και θα επιλεχθούν οι πιο έτοιμοι που θα μπορέσουν να παίξουν ένα ντέρμπι σαν αυτό».

Στο τέλος, κλήθηκε να σχολιάσει τη δυσκολία ως προς την προετοιμασία της ομάδας του στο πνευματικό κομμάτι για ένα ντέρμπι «αιωνίων»: «Αυτό είναι ένα παιχνίδι που θα καθένας ξέρει τη σοβαρότητα του και τη σημασία του και όλοι οι παίκτες γνωρίζουν ότι πρέπει να έχουν ισχυρό κίνητρο για να παλέψουν για τη νίκη», απάντησε ο Σφαιρόπουλος.


01/03/2018 18:49
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: