Η παιδεία η κινητήριος δύναμη του αδούλωτου φρονήματος των Ελλήνων, λέει ο Χαμπιαούρης




Η κινητήριος δύναμη του αδούλωτου φρονήματος των Ελλήνων, του πατριωτισμού και των υψηλών ιδανικών δεν ήταν άλλη από την παιδεία, αναφέρει σε μήνυμά του με την ευκαιρία της επετείου της 25ης Μαρτίου ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Χαμπιαούρης.

Ο Υπουργός σημειώνει ότι είναι ανίκητη και αστείρευτη η δύναμη των γραμμάτων και του πνεύματος και προσθέτει ότι η παιδεία, η γλώσσα και ο πολιτισμός ένωναν πάντα και ενώνουν τους απανταχού Έλληνες εμφυσώντας κοινά ιδανικά και αξίες.

“Σήμερα, καλούμαστε να αντλήσουμε μηνύματα από το ήθος, την αλληλεγγύη και την αποφασιστικότητα των αγωνιστών της ελευθερίας. Με σεβασμό στην ιστορία μας και με συλλογικότητα, ας επιδιώξουμε να «είμαστε εις το εμείς κι όχι εις το εγώ», όπως τόνισε ο αγωνιστής του ‘21 και μεγάλος δάσκαλος του έθνους Μακρυγιάννης και ας καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να αποτελέσει η μεταρρύθμιση του εκπαιδευτικού μας συστήματος, και κατ’ επέκταση η παιδεία μας, εχέγγυο για την κοινωνική πρόοδο, την ιστορική μας συνέχεια, την αρετή και την ομοψυχία”, αναφέρει, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Ο κ. Χαμπιαούρης αναφέρει ότι ο αγώνας των Ελλήνων ήταν τιτάνιος και άνισος όμως η φλόγα του ξεσηκωμού έκαιγε στην ψυχή κάθε Έλληνα σε κάθε γωνιά της επαναστατημένης Ελλάδας και αποτέλεσε την απόδειξη πως οι ηθικές δυνάμεις είναι ανώτερες και ισχυρότερες από την αριθμητική υπεροχή και τα υλικά μέσα, που διέθετε η τότε πανίσχυρη Οθωμανική Αυτοκρατορία.

ΚΥΠΕ
ΚΥΠΡΟΣ-Λευκωσία
23/03/2018 13:57

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: