Η Ουάσινγκτον αισιόδοξη για συνάντηση Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν, αλλά θα συνεχίσει να πιέζει




Ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας, ο στρατηγός Χέρμπερτ Ρέιμοντ ΜακΜάστερ, δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον αισιοδοξεί για την ευκαιρία που παρουσιάστηκε στον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να συναντηθεί με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, αλλά είναι αποφασισμένη να συνεχίσει να ασκεί πίεση στην Πιονγκγιάνγκ για να την ωθήσει να εγκαταλείψει τα πυρηνικά όπλα που διαθέτει.

«Ενδέχεται να μπορέσουμε να επιτύχουμε μια διπλωματική λύση» και «την πλήρη αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου. Είμαστε αποφασισμένοι να ακολουθήσουμε αυτόν τον δρόμο», διαβεβαίωσε ο ΜακΜάστερ τους δημοσιογράφους αφού ενημέρωσε τους πρεσβευτές των κρατών μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τις εξελίξεις.

«Συμφωνήσαμε όλοι πως είμαστε αισιόδοξοι για αυτή την ευκαιρία, αλλά είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε την εκστρατεία μέγιστης πίεσης ώσπου να δούμε τα λόγια να γίνονται πράξεις και αληθινή πρόοδο προς την αποπυρηνικοποίηση», συμπλήρωσε ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου.

Ο πρεσβευτής της Νότιας Κορέας στον ΟΗΕ Τσο Τε-γιουλ, που ήταν παρών κατά την ενημέρωση του ΜακΜάστερ, αναφέρθηκε στη σχεδιαζόμενη σύνοδο κορυφής κάνοντας λόγο περί μιας «ευκαιρίας που παρουσιάζεται μια φορά στη ζωή».

13/03/2018 03:44
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Νέα Υόρκη, United States

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: