Η Μόσχα καταγγέλλει τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ: Ψάχνουν πράκτορες στους απελαθέντες…




Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωση του επισημαίνει ότι οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες προσπαθούν να έρθουν σε επαφή με τους ρώσους διπλωμάτες που απελαύνονται αδικαιολόγητα από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Επισημαίνουμε τη έντονη ενεργοποίηση προκλητικών ενεργειών κατά των ρώσων διπλωματών στις ΗΠΑ» αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών στην ανακοίνωση του, προσθέτοντας ότι «τις τελευταίες μέρες, μετά την ανακοίνωση για την αδικαιολόγητη απέλαση 60 συνεργατών των ρωσικών διπλωματικών αποστολών, οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες καταβάλλουν πυρετώδεις προσπάθειες για να έρθουν σε επαφή μαζί τους».

«Στις ΗΠΑ προφανώς αποφάσισαν να παίξουν με τον εξής συνδυασμό: οι επίσημες αρχές αδικαιολόγητα απελαύνουν ρώσους διπλωμάτες, ενώ οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες που συμπεριφέρονται όλο και πιο επιθετικά επιχειρούν την ίδια στιγμή να αξιοποιήσουν την δύσκολη αυτή στιγμή για τους δικούς μας ανθρώπους. Καμία από τις προφανείς προθέσεις τους δεν έχει αποτέλεσμα, αλλά η συμπεριφορά αυτή είναι κυνική και αποκρουστική, λες και στην Ουάσιγκτον δεν γνωρίζουν πλέον ποια είναι τα πλαίσια της στοιχειώδους απρέπειας» αναφέρει η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Παράλληλα το ρωσικό ΥΠΕΞ επισημαίνει ότι λαμβάνοντας υπόψιν όλα αυτά τα περιστατικά καταλήγει σε ανάλογα συμπεράσματα.

30/03/2018 18:16
ΑΠΕ-ΜΠΕ TASS, Ria Novosti
Μόσχα, Russian Federation

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: