Η μητέρα του Κούκλατζη μιλάει στο Der Spiegel: Προσευχόμαστε να γυρίσουν από την Τουρκία




Τους γονείς του κρατούμενου στις τουρκικές φυλακές, Δημήτρη Κούκλατζη, συνάντησαν Γερμανοί δημοσιογράφοι του περιοδικού Der Spiegel και μίλησαν μαζί τους για τις πρώτες στιγμές μετά την είδηση ότι ο γιος τους είναι στα χέρια των Τούρκων αλλά και για τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών.

Η μητέρα του Δημήτρη Κούκλατζη, Σοφία, εξήγησε πως στις 11:00 το πρωί τις 2ας Μαρτίου ο ταξίαρχος του σχηματισμού στον οποίο υπηρετεί ο γιος της την επισκέφθηκε στο σπίτι της μαζί με άλλους δύο ανώτερους αξιωματικούς και της εξήγησε την κατάσταση εξηγώντας της μάλιστα πως πρόκειται για σύνηθες περιστατικό που θα λήξει μέσα σε μερικές μέρες.

“Στα μάτια μας είναι ήρωας”, λέει η μητέρα του Λοχία Κούκλατζη μια εβδομάδα μετά τη σύλληψή του και ενώ εξακολουθεί να κρατείται στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης.

Η ίδια λέει πως από την ημέρα που συνελήφθη ο γιος της το τηλέφωνό της δεν έχει σταματήσει να χτυπάει καθώς απλός κόσμος της τηλεφωνεί για να της συμπαρασταθεί. «Προσευχόμαστε για ένα θαύμα», λέει η Σοφία Κούκλατζη.

Το γερμανικό περιοδικό που συχνά απηχεί έμμεσα τις απόψεις του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών δεν παραβλέπει να θυμίσει τη στάση της Τουρκίας στην κράτηση του Γερμανού δημοσιογράφου, ο οποίος απελευθερώθηκε πριν από μερικές ημέρες.

Αυτό που κάνει ιδιαίτερη εντύπωση είναι η αναφορά του Der Spiegel στις τουρκικές πρακτικές δεκαετιών και ιδιαίτερα στις ενέργειες εκείνες τη δεκαετία του ’50 που οδήγησαν στον μαζικό διωγμό των Ελλήνων της Πόλης.

Πηγή: Der Spiegel

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: