Οι μέτοχοι (και το ΕΣΡ) το έκλεισαν το MEGA… Τα κατάφεραν… Να δω “τι ψυχή θα παραδώσουν”…




ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Εντάξει… Τα κατάφεραν οι μέτοχοι του MEGA, παλιοί και νέοι, να το κλείσουν το Μεγάλο Κανάλι, αν και τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, έχουν επιλογές για να υπάρξει συνέχεια.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο κ. Γιάννης Βαρδινογιάννης, ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης και η εταιρεία Elenovo, στην οποία «πούλησε» ο κ. Ιβάν Σαββίδης τις μετοχές του, να επιτρέψουν στο δοτό διοικητικό συμβούλιο της μητρικής εταιρείας ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ να υποβάλουν έφεση εναντίον της απόφασης του ΕΣΡ να κλείσει το κανάλι μετά την άρνηση των μετόχων να καταθέσουν αίτηση για άδεια. Θα δώσουν εντολή στον κ. Μήτραινα και τους υπόλοιπους «μάγκες» του Δ.Σ. για να κατατεθεί έφεση;

  • Δεν το γνωρίζω. Αλλά βλέποντας τη συμπεριφορά των μετόχων όλο το προηγούμενο διάστημα, τείνω να αποδεχθώ τις πληροφορίες που διακινούνται ότι θα κλείσουν το διακόπτη, κηρύσσοντας στάση πληρωμών. Θα το γνωρίζουμε το πρωί. Ελπίζω να μην το κάνουν. Διότι θα δείξουν σε όλο τον κόσμο, πως ο στόχος των ιδιοκτητών ήταν να το κλείσουν.

Τολμώ να γράψω ότι αν βρίσκονταν στο τιμόνι των επιχειρήσεων των μετόχων, ο κ. Βαρδής Βαρδινογιάννης και ο κ. Γιώργος Μπόμπολας, η τύχη του MEGA θα ήταν διαφορετική. Οι απόγονοι δεν το αγάπησαν το κανάλι, που έφερε πολλά κέρδη για τις οικογενειακές επιχειρήσεις. Αυτή είναι η αλήθεια.

Πιστεύω επίσης ότι αν επέτρεπαν στον πρόεδρο του Ολυμπιακού ή στον πρόεδρο του ΠΑΟΚ, θα το είχαν ήδη ανοίξει. Και ο κ. Μαρινάκης, και ο κ. Σαββίδης το ήθελαν και ήταν διατεθειμένοι να αναλάβουν το βάρος. Περί αυτού δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία. Δεν τους άφησαν. Άρα ο καθένας δικαιούται να καταλήξει σε όποια συμπεράσματα επιθυμεί. Όλα είναι σωστά…

  • Εάν το δοτό Δ.Σ. δεν καταθέσει έφεση, το Μεγάλο Κανάλι θα σβήσει μέσα σε ολίγες μέρες. Μέχρι τότε, όλοι οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουμε την προσπάθεια. Αν αποτύχουμε το μέλλον είναι αβέβαιο. Οι περισσότεροι δημοσιογράφοι εργοδοτούνται εδώ και καιρό. Μείναμε λίγοι που δεν έχουμε δουλειές. Θα βρούμε. Το μέγα θέμα είναι οι ανώνυμοι εργαζόμενοι του Μεγάλου Καναλιού. Η αγωνία μας είναι μόνο γι’ αυτούς, όχι για τους δημοσιογράφους, η πλειοψηφία των οποίων δεν ήρθαν καν χθες έξω από το ΕΣΡ. Δεν κάνω κριτική. Προς Θεού. Πρέπει να βγάλουν το ψωμί τους, έχουν οικογένειες να ταϊσουν. Αλλά χθες έπρεπε να είναι όλοι μαζί μας.

Εάν τελικά οι ιδιοκτήτες ολοκληρώσουν το σχέδιο του κλεισίματος του Μεγάλου Καναλιού, πρέπει να συνεχίσουμε τη μάχη για να πάρουν οι συνάδελφοί μας, που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα, τα δεδουλευμένα τους.

  • Ζητούμε τη βοήθεια του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, των υπουργών του, όσων πολιτικών αρχηγών ξημεροβραδιάζονταν στα στασίδια του Mega, όλων των πολιτικών που βοηθήθηκαν από το Μεγάλο Κανάλι. Ζητούμε πρωτίστως από τους συναδέλφους μας, που έγιναν πολιτικοί χάρις στο MEGA, να βοηθήσουν για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι. Διότι από την πλευρά των μετόχων δεν βλέπω φως.

Θα μπορούσα να πω πολλά για τους μετόχους, πρώην και νυν. Αλλά θα φυλάξω την οργή μου για αργότερα. Ξέρετε κάτι; Στην καριέρα μου έχω περάσει από χίλια κύματα και δέχομαι τα πάντα. Την ανανδρία είναι που απορρίπτω. Αφού δεν το θέλατε γαμώτο μου, γιατί δεν αφήσατε τόσους άλλους που το αγαπούσαν και ήθελαν να το επαναλειτουργήσουν. Αυτό το ερώτημα με βασανίζει και θέλω απάντηση. Και θα την ζητώ μέχρι να την πάρω.

Θα μου πείτε και θα έχετε δίκιο: Μα δεν την ξέρεις; Πως δεν την γνωρίζω; Έζησα το δράμα από μέσα. Κάποια στιγμή ήμουν και στους «πρωταγωνιστές» επειδή ο στόχος ήταν να σωθούν οι θέσεις εργασίας και οι δουλειές των συναδέλφων μας. Δεν τα καταφέραμε. Αλλά είμαστε ήσυχοι ότι δώσαμε ένα πολύ όμορφο αγώνα για όλους μας.

  • ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΩ: Ναι, μερικοί εκ των «επωνύμων» πόνεσαν ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Απολογήθηκα ήδη αν και είμαι ήσυχος με τη συνείδησή μου. Μας βρίσατε και καλά κάνατε. Αλλά η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων δεν έχει καμία, μα καμία ευθύνη… Αυτό να μην το ξεχάσετε ποτέ. Τα μεγάλα θύματα είναι αυτοί.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: