Η κυβερνητική παρέμβαση στη Δικαιοσύνη υποσκάπτει τη Δημοκρατία, λέει ο Μητσοτάκης




Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, κατηγορώντας τη για απαράδεκτη παρέμβαση στη Δικαιοσύνη, που υποσκάπτει τα θεμέλια της Δημοκρατίας.

«Ένας από τους τρόπους που μπορεί να αλλάξει αυτό είναι η απόλυτη αξιοκρατία στη στελέχωση του κυβερνητικού επιτελείου, και η εισαγωγή νομοθεσίας που περιγράφει λεπτομερώς το ρόλο του γραφείου του πρωθυπουργού, πώς να διεξαγάγει πολιτική με τους υπουργούς και ποιός είναι ο ρόλος του ίδιου του πρωθυπουργού. Αυτό απαιτεί και “μια πολύ θαρραλέα συνταγματική μεταρρύθμιση”», τόνισε.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελλάδας είναι πολιτικό και θεσμικό, ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τόνισε πως εάν η λειτουργία των θεσμών δεν βελτιωθεί, η Ελλάδα δεν θα λειτουργεί όπως πρέπει στο μέλλον.

“Όλες οι λαϊκίστικες κυβερνήσεις, είτε προέρχονται από τη δεξιά είτε από την αριστερά, χρησιμοποιούν τους ίδιους κανόνες”, είπε ο κ. Μητσοτάκης, βασιζόμενες σε τρεις άξονες: έλεγχο των ΜΜΕ, παρέμβαση στη δικαιοσύνη και δίωξη πολιτικών αντιπάλων.

01/03/2018 22:03
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: