Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων του Σαββάτου: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Οι πληροφορίες για το δείπνο κοινωνικού χαρακτήρα εντός των ημερών του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, η τέταρτη νεκροτομή επί της σορού της Πετρούνα Μίλκοβα που, σύμφωνα με τα ευρήματα, κατασπαράχθηκε από σκυλιά στη Γεροσκήπου, οι δηλώσεις Καρογιάν κατά της ηγεσίας του ΔΗΚΟ, η παραχώρηση ταυτοτήτων σε παιδιά μικτών γάμων στα κατεχόμενα, καθώς και οι εξαγγελίες του νέου Υπουργού Παιδείας για τις εξετάσεις και τα τετράμηνα είναι από τα βασικά θέματα που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

Η «Αλήθεια» κάτω από τον τίτλο «Ψήνεται το δείπνο» γράφει στο κύριό της θέμα ότι είναι έτοιμοι οι δύο ηγέτες για την πρώτη επαναπροσέγγιση τους μετά το Κραν Μοντάνα και ότι η ακριβής ημερομηνία οριστικοποιείται εντός των επόμενων 24ώρων. Αλλού αναφέρει ότι μετά τους παιδικούς σταθμούς ο Αρχιεπίσκοπος προχωρεί σε λειτουργία δημοτικών σχολείων. Επίσης η «Α» προβάλλει τις δηλώσεις Μάριου Καρογιάν κατά του Νικόλα Παπαδόπουλου και την τοποθέτησή του για σύγκληση πολιτικού συνεδρίου.

Ο «Πολίτης» στεγάζει το κύριό του θέμα κάτω από τον τίτλο «Διερεύνηση όπως …μπάτε σκύλοι αλέστε» και γράφει ότι υπάρχουν υπόνοιες συγκάλυψης με εκτροπή των ερευνών για τον θάνατο της Πετρούνα στην Γεροσκήπου και παρασχέθηκε χρόνος για εξαφάνιση τεκμηρίων, ενώ εγείρονται ερωτήματα για το πρώτο ιατροδικαστικό εύρημα. Αλλού αναφέρεται σε δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών ια το σχέδιο Εστία και τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Επίσης ο «Π» σε άλλο ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γιώργος Βασιλείου πλήρωσε περίπου 28.000 ευρώ για τα έξοδα διαμονής το 2000 στο Λονδίνο για σκοπούς επέμβασης.

«Ο Φιλελεύθερος» με τίτλο στο κύριό του θέμα «Ταυτότητες σε παιδιά εποίκων» γράφει ότι η Κυβέρνηση φαίνεται να ετοιμάζει αλλαγή στην πολιτική της για παιδιά μικτών γάμων (Τ/κ με Τούρκους εποίκους) μπροστά στον κίνδυνο μαζικών προσφυγών στο ΕΔΑΔ από τ/κ οργανώσεις. Επίσης ο «Φ» σε άλλο θέμα αναφέρει ότι θα ανεγερθούν δύο μίνι πύργοι επί της λεωφόρου Σεβέρη για να στεγαστούν το Υπουργείο Δικαιοσύνης και η Νομική Υπηρεσία. Αλλού γράφει ότι αγνοήθηκαν το Τμήμα Αλιείας και ο Ελεγκτής για τις Θαλασσινές Σπηλιές στην Πάφο.

«Σκοντάφτουν στο ‘τελευταίο μίλι’!» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η «Χαραυγή» που γράφει ότι οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων ευνοούν συνάντηση κοινωνικού και διερευνητικού χαρακτήρα για βολιδοσκόπηση των δυνατοτήτων για επανάληψη των συνομιλιών. Σε άλλο της θέμα η «Χ» προβάλλει την εκδήλωση διαμαρτυρίας στη Λεμεσό για τα τεκταινόμενα στη Συρία και τα εγκλήματα κατά αθώων πολιτών. Επίσης προβάλλονται οι δηλώσεις του νέου Υπουργού Παιδείας για το θέμα των εξετάσεων ανά τετράμηνο.

«’Δαγκώματα σκύλων η προφανής αιτία’» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος της αγγλόγλωσσης ‘’Cyprus Mail’’ που αναφέρεται στην τέταρτη νεκροψία στη σορό της Πετρούνα Μίλκοβα από τη Βουλγαρία που κατέδειξε ότι κατασπαράχθηκε από σκυλιά οι ιδιοκτήτες των οποίων τέθηκαν χθες υπό κράτηση. Αλλού αναφέρεται στην επίσκεψη του Βοηθού ΓΓ του ΟΗΕ αρμόδιου για τις Ειρηνευτικές Επιχειρήσεις στο εργαστήρι της ΔΕΑ, φιλοξενώντας και φωτογραφία. Επίσης προβάλλονται από την εφημερίδα οι διαμαρτυρίες για την έλλειψη ναυαγοσωστών στην Πάφο.

ΚΥΠΕ – Kυριακή Χριστοδούλου
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 03/03/2018 09:20

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: