Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Τρίτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Η ιδιωτικοποίηση του Συνεργατισμού είναι το βασικό θέμα στα πρωτοσέλιδα του σημερινού Τύπου. Προβάλλονται επίσης η έρευνα για τα τυχερά παιγνίδια, η συζήτηση για την αποποινικοποίηση των αμβλώσεων, η βράβευση της Ε/κ δασκάλας στο Λονδίνο Αντριας Ζαφειράκου, η δραματική κατάσταση στην Αφρίν και τα καραβάνια των προσφύγων καθώς και η συμφωνία που επιτεύχθηκε στις Βρυξέλλες για το Brexit.

H «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα υπό τον τίτλο «Συνεργατισμός: ολοταχώς ιδιωτικοποίηση» και γράφει ότι αιφνιδίασε η Κυβέρνηση και ότι στόχος είναι η εξεύρεση επενδυτή μέχρι το καλοκαίρι. Αλλού αναφέρει ότι σύμφωνα με τα αποτελέσματα της πρώτης παγκύπριας έρευνας για τα τυχερά παιγνίδια ο μέσος όρος ηλικίας που κάποιος παίζει τυχερά παιγνίδια για πρώτη φορά είναι τα 12,5 έτη. Επίσης η «Α» αναφέρει ότι στις 27 Μαρτίου ξεκινά η μεγάλη δίκη για το Συνεργατισμό και θα ζητηθεί η παραπομπή στο Κακουργιοδικείο επτά ατόμων και δύο εταιρειών.

«Ψάχνει για επενδυτές ο Συνεργατισμός» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα ο «Πολίτης» και γράφει ότι εκ των πραγμάτων θα προκύψει νέα ιδιοκτησία πριν από το καλοκαίρι. Ο «Π» σε άλλο του ρεπορτάζ αναφέρει ότι καταδικάστηκε ο υπαστυνόμος μαϊμού που ντυνόταν Αστυνομικός και συμμετείχε σε διεθνή συνέδρια αλλά και σε ενημερώσεις μελών της Δύναμης. Αλλού προβάλλει την απεργία στον Χυτύ Κόσιης λόγω μη ανανέωσης της συλλογικής σύμβασης.

Κάτω από τον τίτλο «Σπάει στα δύο η Συνεργατική» ο «Φιλελεύθερος» γράφει στο κύριό του θέμα ότι η Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα πωλείται και ο επενδυτής θα έχει επιλογή να πάρει το κακό κομμάτι ή το καλό. Αλλού αναφέρει πως εντός 15 ημερών αναμένεται να πέσουν υπογραφές για τη συμφωνία μεταξύ του Υπουργείου Υγείας και του Ογκολογικού Λεμεσού. Ο «Φ» αναφέρει σε άλλο του ρεπορτάζ ότι ξεκινούν 48ωρη απεργία οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία Λεμεσού.

Η «Χαραυγή» κάτω από τον τίτλο «Στα μουλωχτά ξεπούλημα του Συνεργατισμού» αναφέρει στο κύριό της θέμα ότι ο Συνεργατισμός αντί να επιστρέψει στα μέλη του όπως δεσμεύτηκε η Κυβέρνηση, βγαίνει στο ξεπούλημα και πριν το καλοκαίρι ιδιωτικοποιείται. Σε άλλο της θέμα η «Χ» αναφέρει ότι την Παρασκευή συζητούν εταιρείες πετρελαιοειδών και Υπουργός Ενέργειας για την μετακίνηση τους. Επίσης προβάλλει την συζήτηση στην επιτροπή Οικονομικών για το 19% ΦΠΑ στα οικόπεδα.

«Νίκη ΗΒ στη συμφωνία μετάβασης για το Brexit» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η αγγλόγλωσση ‘’Cyprus Mail’’ που προβάλλει την συμφωνία που επιτεύχθηκε χθες στις Βρυξέλλες για την έξοδο του ΗΒ από την ΕΕ. Αλλού προβάλλονται τα ευρήματα της έρευνας για τα τυχερά παιγνίδια στην Κύπρο. Επίσης η εφημερίδα φιλοξενεί ρεπορτάζ για τη νίκη της Ε/κ δασκάλας στο Λονδίνο που έλαβε το βραβείο της καλύτερης δασκάλας στον κόσμο.

ΚΥΠΕ – Κυριακή Χριστοδούλου
ΚΥΠΡΟΣ-Λευκωσία
20/03/2018 07:23

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: