Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Τετάρτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Τα αποτελέσματα της Συνόδου στη Βάρνα για την Τουρκία, οι δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για το φυσικό αέριο, τα όσα αποκαλύπτονται για τον θάνατο της 29χρονης Ελενας Φραντζή την περασμένη Παρασκευή και το πώς λήφθηκε η απόφαση της Ιεράς Συνόδου για τον Ιερέα, οι αποφάσεις για τις παραλίες της ελεύθερης Αμμοχώστου, η έναρξη της δίκης για τον Συνεργατισμό και η εκλογή Κούμα στην προεδρία της ΚΟΠ είναι τα βασικά θέματα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «’Κλέβουν΄ φόρους αβέρτα» και αναφέρει ότι αυξάνονται και πληθύνονται οι ‘έξυπνοι’ ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας χωρίς ταυτότητα που κατέχουν περιουσίες αξίας 19,77 δις ευρώ. Αλλού αναφέρει ότι χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα η Σύνοδος της Βάρνας ανοίγει όμως κάποιες προοπτικές. Επίσης η «Α» γράφει σε άλλο της πρωτοσέλιδο θέμα ότι ξέσπασε ιερός πόλεμος για το θάνατο της Ελενας με τον Αρχιεπίσκοπο και τον Μητροπολίτη Ησαϊα να δίνουν διαφορετικές εκδοχές για τον Ιερέα που κατηγορήθηκε.

«Ολοι συγκλονίστηκαν, αλλά εκ των υστέρων» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος του «Πολίτη» που αναφέρει ότι μετά τον θάνατο της Ελενας, ερίζουν για τις ευθύνες. Στο ρεπορτάζ φιλοξενούνται και δηλώσεις από το περιβάλλον του Ιερέα που επιμένει στην αθωότητά του. Αλλού ο «Π» γράφει για τις παρεμβάσεις σε κρατική γη και ότι στο Κτηματολόγιο δεν κατέγραψαν τις παρανομίες όπως τους είχε ζητήσει ο τέως ΥΠΕΣ πριν από τέσσερα χρόνια. Σε άλλο δημοσίευμα αναφέρεται στις δηλώσεις του ΠτΔ για το φυσικό αέριο με αφορμή τοποθετήσεις Ερντογάν στην Βάρνα.

Ο «Φιλελεύθερος» με τίτλο «Στημένη αθώωση στη Σύνοδο» γράφει στο κύριό του θέμα για αποκαλυπτικά πρακτικά της συνεδρίασης που απάλλαξε τον Ιερέα και φιλοξενεί τις δηλώσεις έξι Ιεραρχών. Αλλού γράφει για περιβαλλοντική βόμβα αμιάντου στην καρδιά της Κάτω Πάφου δίπλα από την δημοτική παραλία του ΣΟΔΑΠ και ότι εκφράζονται ανησυχίες για την απομάκρυνσή τους από μη εξουσιοδοτημένα άτομα. Επίσης ο «Φ» αναφέρει ότι βρίσκεται στα σκαριά νέα τριμερής Κύπρου-Ελλάδας-Ιορδανίας.

Κάτω από τον τίτλο «Αδιευκρίνιστο το μέλλον 2.677 εργαζομένων» η «Χαραυγή» στο κύριό της θέμα γράφει ότι αύριο λήγει η εκδήλωση ενδιαφέροντος για τον Συνεργατισμό με τέσσερις υποψήφιους αγοραστές να έχουν πάρει πράσινο φως την ίδια ώρα που αβέβαιο είναι το μέλλον των υπαλλήλων. Επίσης σε άλλο θέμα η «Χ» γράφει πως υπάρχουν βαριές ευθύνες για τις αρμόδιες υπηρεσίες και την Εκκλησία για το θάνατο της 29χρονης Ελενας. Αλλού προβάλλεται το θέμα της έκκλησης των ξενοδόχων για εργοδότηση φοιτητών από τρίτες χώρες.

Η αγγλόγλωσση ‘’Cyprus Mail’’ φιλοξενεί το κύριό της θέμα υπό τον τίτλο «Σε κίνδυνο η θέση του εκμεταλλευτή Ιερέα» και γράφει ότι ο Ιερέας δεν καθαιρέθηκε μετά την καταδίκη του για σεξουαλική επίθεση και ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες αγνοούσαν για χρόνια την Ελενα. Αλλού γίνεται αναφορά στις δηλώσεις του ΠτΔ για το φυσικό αέριο με αφορμή και την Σύνοδο της Βάρνας. Επίσης η εφημερίδα προβάλλει απόφαση για τις παραλίες.

ΚΥΠΕ – Κυριακή Χριστοδούλου
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
28/03/2018 08:13

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: