Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Πέμπτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Ο σάλος γύρω από την υπόθεση της `Ελενας Φραντζή, οι εξελίξεις που αναμένονται στον Συνεργατισμό, οι δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας μετά τη συνάντησή του με το ΕΛΑΜ, και η δήλωση του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι η Τουρκία δεν κάνει ούτε ένα βήμα πίσω στην Ανατολική Μεσόγειο είναι μεταξύ των θεμάτων που προβάλλουν σήμερα οι εφημερίδες.

Η «Αλήθεια», υπό τον τίτλο «Τί και ποιον να πιστέψουμε;», γράφει, στο κύριο της θέμα, ότι οι αντιφάσεις στην ιστορία της 29χρονης `Ελενας Φραντζή δίνουν και παίρνουν, ενώ στην Εκκλησία έχουν προκληθεί τριγμοί. Αλλού, γράφει για μέρα κρίσης στο Συνεργατισμό αφού σήμερα κλείνει το εικονικό δωμάτιο δεδομένων για εκδήλωση ενδιαφέροντος από δυνητικούς επενδυτές. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι ο Τούρκος Πρόεδος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δηλώνει πως η Τουρκία δεν κάνει ούτε βήμα πίσω στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο «Πολίτης» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Θύμα ‘κακοποίησης’ μετά τον θάνατο της», γράφει για την υπόθεση της `Ελενας Φραντζή πως ερίζουν οι συνοδικοί για τις ευθύνες της αποκατάστασης του ιερέα, ενώ σε δίκη παραπέμπεται η πρεσβυτέρα για την άσκηση βίας στην Φραντζή. Αλλού, γράφει ότι σε τρία χρόνια πέθαναν 1.799 άτομα λόγω σκόνης. Σε άλλο της θέμα γράφει για οργίλα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τον Υπουργό Παιδείας, για τις δηλώσεις του έπειτα από συνάντηση με το ΕΛΑΜ.

«Ο Φιλελεύθερος» κάτω από το τίτλο «Ο Γολγοθάς δεν έχει τέλος», γράφει, στο κύριο του θέμα, ότι ανοίγει ξανά στην Ιερά Σύνοδο η υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης της `Ελενας Φραντζή, και πως ο Γενικός Εισαγγελέας έστειλε και την παπαδιά σε δίκη. Αλλού, γράφει για το νέο κέντρο φιλοξενίας αλλοδαπών στην Πάφο, στο οποίο προχωρεί το Υπουργείο Εσωτερικών. Σε άλλο του θέμα γράφει για απειλητικό μήνυμα του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας ότι η χώρα δεν εγκαταλείπει τα «δικαιώματα» της στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η «Χαραυγή», υπό τον τίτλο «Ασπάζεται ‘αξίες’ του ΕΛΑΜ ο Υπ. Παιδείας», γράφει, στο κύριο της θέμα, ότι ο Υπουργός Παιδείας είναι ο πρώτος Υπουργός της Κυβέρνησης που επισκέπτεται τα γραφεία του ΕΛΑΜ δηλώνοντας ότι έχουν «τις ίδιες αρχές και αξίες..». Αλλού, γράφει ότι αρχίζει το «παζάρι για την πώληση του Συνεργατισμού». Σε άλλο της θέμα γράφει για ατιμωρησία για παράνομες επεμβάσεις σε παραλίες.

Η αγγλόγλωσση εφημερίδα “Cyprus Mail “στο κύριο της θέμα, με τίτλο «Κύπρος και Τουρκία φιλονικούν για ένα φόνο», γράφει για τη χθεσινή διαδικασία στο ΕΔΑΔ κατά την οποία Κύπρος και Τουρκία αντιπαρέταξαν τα νομικά τους επιχειρήματα για την υπόθεση που αφορά τη δολοφονία οικογένειας Τουρκοκυπρίων το 2005 στην Κύπρο. Αλλού, γράφει για την υπόθεση της ‘Ελενας Φραντζή και τη θέση του Τμήματος Κοινωνικής Ευημερίας που υπερασπίζεται τη λειτουργό του που χειρίστηκε την υπόθεση. Αλλού, γράφει ότι η ρωσική ιστοσελίδα Russian Today απολογήθηκε στο Twitter για τη χρήση της σημαίας του ψευδοκράτους.

ΚΥΠΕ
Θωμάς Κεττένης
ΚΥΠΡΟΣ, Λευκωσία
29/03/2018 08:16

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: