Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Δευτέρας: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Η σημερινή Σύνοδος Κορυφής ΕΕ-Τουρκίας στη Βάρνα, οι έρευνες για το σκάνδαλο της οικονομίας και το θέμα των 5.000 εκπαιδευτικών από τους οποίους το κράτος αγοράζει υπηρεσίες, προβάλλονται ως κύρια θέματα σήμερα στις εφημερίδες.

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο « Τεστ για δύο» γράφει ότι σήμερα πραγματοποιείται η κρίσιμη σύνοδος -κορυφής ΕΕ-Τουρκίας στη Βάρνα και ότι ο Ερντογάν ετοιμάζει αντεπίθεση με βολές κατά Ευρώπης, Κύπρου και Ελλάδας. Σε άλλο θέμα γράφει για τις βλέψεις και τους στόχους της Τουρκίας του Ταγίπ Ερντογάν και ότι επιδίωξή του είναι μέσω της επεκτατικής πολιτικής να δημιουργήσει τα «σύνορα της καρδιάς». Αλλού γράφει ότι Ελλάδα και Κύπρος τίμησαν χθες την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Ο «Πολίτης» κάτω από τον τίτλο «Πέντε χρόνια μετά, ενόχους δεν είδαμε», γράφει ότι δεν οδήγησαν πουθενά οι έρευνες για το σκάνδαλο της οικονομίας και ότι ο φορολογούμενος πλήρωσε 26 εκατ. ευρώ για έρευνες που είναι αμφίβολο αν θα αποδώσουν. Αλλού γράφει ότι ο Ερντογάν πάει στη Βάρνα με μακρά λίστα αιτημάτων και ότι θα είναι δύσκολη η σημερινή Σύνοδος της Βάρνας. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε αμέλεια και αδιαφορία της πολιτείας απέναντι στην ιστορία νεαρής που από τα τέσσερα χρόνια κακοποιούνταν σεξουαλικά από το θετό πατέρα της.

«Ο Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα, με τίτλο «Ημέρα κρίσης στη Βάρνα», γράφει ότι Λευκωσία και Αθήνα έστειλαν χθες στην Τουρκία αυστηρά μηνύματα ενόψει της σημερινής Συνόδου της Βάρνας, στην οποία, σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», ο Τούρκος Πρόεδρος θα τηρήσει έντονη στάση. Σε άλλο θέμα γράφει ότι αυξάνονται οι ιδιώτες φύλακες που εργοδοτούνται στα διάφορα γραφεία ασφαλείας με αποτέλεσμα σήμερα να έχουν ξεπεράσει τις 3.500. Αλλού γράφει ότι σήμερα πραγματοποιείται ευρεία σύσκεψη για τις παρεμβάσεις σε παραλίες.

Η «Χαραυγή» τιτλοφορεί το κύριο της θέμα «Κρίσιμες μέρες για τους 5.000», γράφει ότι ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου τίθεται την Τετάρτη η πρόταση του Υπ. Παιδείας για τους 5.000 εκπαιδευτικούς από τους οποίους το κράτος αγοράζει υπηρεσίες. Σε άλλο θέμα γράφει για έναν Ελληνοκύπριο και έναν Τουρκοκύπριο που θα περπατήσουν μαζί 350 χιλιόμετρα για μια ενωμένη Κύπρο. Αλλού γράφει ότι εντός των ημερών αναμένεται να ξεκαθαρίσουν πολλά στην Ομόνοια.

ΚΥΠΕ – Kυριακή Δημητρίου
ΚΥΠΡΟΣ-Λευκωσία
26/03/2018 08:04

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: