Η Αθήνα περιμένει προς το παρόν την Άγκυρα για τους δύο στρατιώτες, λέει το Μαξίμου




Υπομονή μέχρι να πάρει τις αποφάσεις της η τουρκική Δικαιοσύνη αποφάσισε η Αθήνα κατά το άτυπο κυβερνητικό συμβούλιο που συνεδρίασε σήμερα υπό τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως σημείωναν κυβερνητικές πηγές στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι να μην παίξει το παιχνίδι της Άγκυρας και να μην δημιουργηθεί τουλάχιστον σε αυτή τη φάση μείζον διπλωματικό επεισόδιο.

Τα στελέχη της κυβέρνησης που μετείχαν στη σύσκεψη συζήτησαν και το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας στην ΑΟΖ την Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η ελληνική πλευρά έχει προχωρήσει στην πλήρη χαρτογράφηση της κατάστασης με τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς οι οποίοι παραμένουν προφυλακισμένοι, στην Αδριανούπολη και παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις. Σε αυτό το πλαίσιο, από την πρώτη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη διπλωματικές επαφές και από τις δυο πλευρές σε επίπεδο υπουργείων, ώστε η σύλληψη των Ελλήνων αξιωματικών να μην μετατραπεί σε διπλωματικό επεισόδιο.

Άλλωστε -όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές- η υπόθεση εξετάζεται από τις τουρκικές δικαστικές αρχές, γεγονός που δεν επιτρέπει περαιτέρω παρέμβαση.

Αναφορικά με τη στάση που θα κρατήσει η ελληνική κυβέρνηση, αποφασίστηκε η οποία παρέμβαση να έχει κλιμακωτό χαρακτήρα και πάντα αναλόγως με τις εξελίξεις από τη γείτονα.

Σε αυτό το επίπεδο δεν αποκλείεται εάν και εφόσον χρειαστεί να υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα είτε με τον Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είτε με τον Τούρκο ομόλογο του Μπιαναλί Γιλντιρίμ.

06/03/2018 15:55
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: