H UEFA ετοιμάζεται να ρίξει “βαριά καμπάνα” στον ΠΑΟΚ, σύμφωνα με Ισπανικά Μέσα




Στο στόχαστρο της UEFA έχουν μπει, όπως όλα δείχνουν τα επεισόδια στο Ελληνικό πρωτάθλημα και σύμφωνα με δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας AS, ετοιμάζεται να επιβάλλει κυρώσεις σε διάφορους ευρωπαϊκούς συλλόγους για περιστατικά βίας, ανάμεσα στους οποίους και στον ΠΑΟΚ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας τις τελευταίες δεκαπέντε μέρες υπήρξαν σοβαρές βίαιες εκδηλώσεις σε τέσσερις διαφορετικές χώρες: την Ελλάδα, τη Γαλλία, την Αγγλία και την Ισπανία. Ειδικότερα οι Χούλιγκανς της Σπάρτακ έκαναν σοβαρά επεισόδια κατά την επίσκεψή τους στο Μπιλμπάο, ενώ η εφημερίδα χαρακτηρίζει “Μαύρο Σαββατοκύριακο” με τις εισβολές εντός αγωνιστικού χώρουαπό τους οπαδούς της Λιλ, της West Ham και του ΠΑΟΚ . Στην Ελλάδα όπως λέει το όριο ξεπεράστηκε όταν ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαβίδης, μπήκε στο γήπεδο οπλισμένος και με πρόθεσση να “εκφοβίσει τον διαιτητή.”

Αυτές οι εικόνες έχουν χτυπήσει καμπανάκι στην UEFA και τη FIFA., ενενήντα ημέρες πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Ρωσία. Ο Πρόεδρος της FIFA, Γιάννη Ινφάντι, σε συνεννόηση με τον Ceferin έχουν δώσει εντολές ώστε οι αντίστοιχες πειθαρχικές επιτροπές τους να εφαρμόσουν αυστηρά τους νόμους. Για αρχή, η εφημερίδα εκτιμά ότι θα υπάρξουν παραδειγματικές κυρώσεις,μεταξύ των οποίων

– Κλείσιμο γηπέδων
– Απαγόρευση μετακίνησης οπαδών
– Αποκλεισμός από ευρωπαϊκές διοργανώσεις

Την Τετάρτη θα υπάρξει έκτακτη συνεδρίαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της UEFA και θα ζητήσει από τις ποδοσφαιρικές Ομοσπονδίες των χωρών Γαλλίας, Αγγλίας και Ελλάδας τις εκθέσεις τους για το τι συνέβη στους αντίστοιχους αγώνες της Λιλ, Γουέστ Χαμ και ΠΑΟΚ . Η UEFA θα απαιτήσει από τις ομοσπονδίες να εφαρμόσουν υποδειγματικές κυρώσεις ακόμα και τον αποκλεισμό τους από τις διοργανώσεις.

 

Πηγή : as.com

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: