Euroleague: «Αγκάλιασε» τη 2η θέση η Φενέρ, νίκησε η Μπαρτσελόνα, για πλέι οφ η Μπασκόνια




Την τύχη στα… χέρια της κρατά η Φενερμπαχτσέ, μετά το πέρασμα της από τη Μόσχα, απέναντι στην Κίμκι του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης επικράτησε με 73-64 των Ρώσων, για την 29η αγωνιστική της Euroleague και ουσιαστικά «κλείδωσε» τη 2η θέση της κατάταξης, η οποία θα χαθεί μόνο αν… αυτοκτονήσει η ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς στην αυλαία της κανονικής περιόδου, απέναντι στην Ουνικάχα Μάλαγα στην Πόλη (σ.σ. και ο Ολυμπιακός κάνει το 2/2). Στον αντίποδα, η Κίμκι υποχώρησε στην έβδομη θέση (19-9) και δεν αποκλείεται να συναντήσει την Φενέρ και πάλι στα πλέι οφ.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, ο οποίος είδε τον Αλεξέι Σβεντ να σημειώνει ρεκόρ σε πόντους σε μία σεζόν, ήταν ανταγωνιστική μέχρι το 28΄, όταν ο φωτεινός πίνακας έγραψε το 52-52. Ωστόσο, μία τεχνική ποινή που χρεώθηκε στον Τόμας Ρόμπινσον, μετά από φάουλ στον Κώστα Σλούκα που συνδυάστηκε με μία αψυχολόγητη κίνηση (χτύπησε τα χέρια του Έλληνα γκαρντ για να του πάρει την μπάλα), αποσυντόνισε τους Ρώσους, με την Φενέρ να ελέγχει τον ρυθμό και να φτάνει άνετα στη νίκη. Πρωταγωνιστής των νικητών ήταν ο Νικολό Μέλι με νταμπλ νταμπλ σε πόντους (12) και ριμπάουντ (10), ενώ πρώτος σκόρερ αναδείχθηκε ο Μπραντ Ουαναμέικερ με 14 πόντους. Ο Κώστας Σλούκας έμεινε στο παρκέ για 22 λεπτά με απολογισμό 11 πόντους, 2 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Στην Πόλη, σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά αγώνα, η Μπαρτσελόνα αναδείχθηκε νικήτρια με 107-83 επί της γηπεδούχου Αναντολού Εφές, ισοφαρίζοντας μάλιστα το ρεκόρ εύστοχων τριπόντων στην ιστορία της Euroleague. Με τα 19 που φόρτωσαν το καλάθι της τουρκικής ομάδας οι Καταλανοί «έπιασαν» το ιστορικό πρώτο ρεκόρ της Σιένα, που είχε σημειωθεί το 2012. «Διπλό» σημειώθηκε και στο έτερο ζευγάρι, που έχει χάσει το τρένο των πλέι οφ, Μπάμπεργκ-Αρμάνι Μιλάνο, με τους Ιταλούς πανηγυρίζουν τη νίκη με 83-78.

Στην αναμέτρηση, που έκλεισε τη σημερινή πρώτη ημέρα της 29ης αγωνιστικής, η Μπασκόνια υπερασπίστηκε την έδρα της με το τελικό 83-72, απέναντι στην Μακάμπι Τελ Αβίβ και «άρπαξε» το τελευταίο «εισιτήριο» για τα πλέι οφ, αφήνοντας εκτός συνέχειας τους ισραηλινούς.

Σε αναμετρήσεις για την 29η και προτελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου στη Euroleague, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

29η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (29-30/3/2018)

=============================

Πέμπτη 29 Μαρτίου

Κίμκι (Ρωσία)-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία) 64-73

Αναντολού Εφές (Τουρκία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία) 83-107

Μπάμπεργκ (Γερμανία)-Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία) 78-83

Μπασκόνια (Ισπανία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ) 83-72

Παρασκευή 30 Μαρτίου

Μάλαγα (Ισπανία)-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ) 19:00

Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)

Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)-Βαλένθια (Ισπανία) 21:15

29/03/2018 23:45
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Βαρκελόνη, Ισπανία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: