Εθνικό σπορ των Ελλήνων η φοροδιαφυγή, γράφει η γερμανική Handelsblatt




Σε σχετικό άρθρο της Handelsblatt, ο αρθογράφος ασχολείται με την φοροδιαφυγή στην Ελλάδα, το «εθνικό σπορ» των Ελλήνων, όπως το χαρακτηρίζει αλλά και με τις επιτυχίες των ελεγκτών της ΑΑΔΕ. Ενδεικτικός είναι και ο τίτλος του άρθρου: «οι Έλληνες φοροελεγκτές γίνονται πιο επιτυχημένοι, οι φοροπαραβάτες πιο επινοητικοί».

«Υπό την πίεση των δανειστών η ελληνική φορολογική διοίκηση μπήκε σε κίνηση, οι δανειστές διαπιστώνουν σημαντικές προόδους στην αναδιοργάνωση των δημόσιων ταμείων και την πάταξη της φοροδιαφυγής» επισημαίνεται στο σχετικό άρθρο σημειώνοντας ότι τις μεγαλύτερες επιτυχίες καταγράφουν οι ελεγκτές παριστάνοντας τους τουρίστες ή σε night club ή σε νησιά.

Αναφέρει δε συγκεκριμένη περίπτωση στη Σαντορίνη, όπου σε μια νύχτα κατέγραψαν ποσό 24.000 ευρώ, για το οποίο δεν κόπηκαν αποδείξεις. «Αλλά και οι φοροδιαφεύγοντες με τον καιρό ανακαλύπτουν νέα τρικ, όπως δείχνει η περίπτωση ενός επιχειρηματία στη Βοιωτία, ο οποίος μέσω facebook εισέπραξε μέσα σε επτά μήνες γύρω στα 300.000 ευρώ χωρίς να δίνει απόδειξη» καταλήγει η εφημερίδα.

Περισσότερες ειδήσεις Ελλάδα εδώ

Με στοιχεία DW

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: