Ερντογάν προς ΕΕ: Να μην μας επικρίνετε ξανά για τις επιχειρήσεις μας στη Συρία




Να σταματήσουν οι επικρίσεις από την ΕΕ για τις τουρκικές επιχειρήσεις στη Συρία ζήτησε με ιδιαίτερο θράσος ο Τούρκος Πρόεδρος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά το τέλος της συνόδου στη Βάρνα.

Ο Ερντογάν επιχείρησε να παρουσιάσει την Τουρκία ως μια χώρα που απλά κάνει στρατιωτικές επιχειρήσεις κυνηγώντας τρομοκράτες και δήλωσε: Έχουμε εξουδετερώσει πολλούς τρομοκρατές και ξέρετε εμείς αυτές τις επιχειρήσεις δεν τις κάνουμε μόνο για την ασφάλεια της Τουρκίας και της Συρίας αλλά και της Ευρώπης συνάμα διότι έτσι συμβάλουμε στην ασφάλεια της Ευρώπης. Πάρα πολλές φορές επικρινόμαστε για αυτή την πολιτική μας και θα σας παρακαλέσω αυτό να μη συμβαίνει. Η Τουρκία πάντοτε δείχνει τη δέουσα προσοχή στον άμαχο πληθυσμό και στα ανθρώπινα δικαιώματα φυσικά».

«Η ΕΕ να μην παραβλέψει την Τουρκία γιατί έχει μεγάλη ιστορία», είπε ο σουλτάνος λέγοντας πως η χώρα του βρίσκεται στο στόχαστρο τρομοκρατικών οργανώσεων όπως το PKK και οι YPG.

Για το θέμα των προσφύγων είπε: «Η ΕΕ δείχνει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τους πρόσφυγες και θέλουμε να πιστεύουμε ότι με το υπόλοιπο του ποσού θα τους δώσει την καθαρή διαβίωση. Όταν υπάρχει μια ανθρωπιστική κρίση δεν μπορούμε πλέον να ανεχόμαστε τις δυσκολίες διαβίωσης».

Ταυτόχρονα κάλεσε την ΕΕ να προχωρήσει το θέμα της ελεύθερης διακίνησης Τούρκων στα κράτη – μέλη της Ένωσης.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: