Επιθετικός ο Ερντογάν: Η Τουρκία είναι έτοιμη να εισβάλει νύχτα στο Ιράκ και να “καθαρίσει” το PKK




Ο Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε πως οι επιχειρήσεις της Τουρκίας στη Συρία θα συνεχιστούν και σε άλλες περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των Κόυρδων και μάλιστα πέρα από τα σύνορα με το Ιράκ.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε πως η κατάληψη της Αφρίν είναι απλά ένα «κώμα» στις τουρκικές επιχειρήσεις και προειδοποίησε πως η Τουρκία θα μπορούσε να εξαπολύσει μια αιφνιδιαστική επίθεση σε κουρδικά προπύργια εντός του Ιράκ. «Βάλαμε ένα κώμα. Με το θέλημα του Θεού η τελεία θα έρθει μετά», είπε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε η επιχείρηση των τουρκικών δυνάμεων που έγινε σε συντονισμό με άλλες συριακές δυνάμεις θα μπορούσε να επεκταθεί στο Καμισλί (Qamishli) την ανατολικότερη δηλαδή πόλη της Συρίας που ελέγχεται από την Κουρδική Πολιτοφυλακή (YPG), η οποία βρίσκεται ένα βήμα πριν τη μεθόριο με το Ιράκ.

«Τώρα θα συνεχίσουμε μέχρι να καθαρίσουμε πλήρως αυτό τον διάδρομο συμπεριλαμβανομένης της Μανμπίτζ, της Αΐν αλ Άραμο, του Τελ Αμπιάντ, του Ρας αλ Άιν και της Καμισλί», είπε χαρακτηριστικά σε ομιλία του στην Άγκυρα.

Επιχειρώντας ωστόσο να παρουσιάσει την Τουρκία ως ειρηνευτική δύναμη είπε πως «δεν υπάρχει καμία πρόθεση να γίνουμε κατοχική δύναμη στη Συρία και το μόνο που θέλουμε είναι να απομακρύνουμε αυτούς τους τρομοκράτες».
Ο Ερντογάν είπε πως υπάρχει πιθανότητα τουρκικών επιχειρήσεων κατά του PKK ακόμα και σε στρατόπεδά του στην περιοχή Sinjar του Ιράκ και μάλιστα ανά πάσα στιγμή.

Ο Τούρκος Πρόεδρος ισχυρίστηκε πως προειδοποίησε τις ιρακινές Αρχές να τελειώνουν με το PKK καθώς η Sinjar εξελίσσεται σε ισχυρό προπύργιο της οργάνωσης. «Εάν η Βαγδάτη δεν μπορεί θα μπούμε μια νύχτα στη Sinjar και θα καθαρίσουμε το PKK εκεί»

Πηγή: AFP, Daily Mail

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: