Επίθεση Τσαβούσογλου στην Άνγκελα Μέρκελ: “Έχετε την άποψη των τρομοκρατών”




Επίθεση στην Γερμανια και την καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ εξαπολύει σε ανακοίνωση του το Τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, με αφορμή τις χθεσινές δηλώσεις της για τις επιχειρήσεις στην Αφρίν. Μάλιστα η Άγκυρα κατηγορεί το Βερολίνο οτι οι θέσεις που εκφράζει είναι ίδιες με την “προπαγάνδα των τρομοκρατών” και χαρακτηρίζει τη δήλωση της καγκελαρίου “απαράδεκτη και δυσάρεστη”.

Με την Επιχείρηση Olive Branch, ισχυρίζεται η ανακοίνωση, η Τουρκία επιδιώκει να εξασφαλίσει την εθνική της ασφάλεια μέσω του δικαιώματός της για αυτοάμυνα και να σώσει την Αφρίν από τρομοκράτες, και να την επιστρέψει στους πραγματικούς ιδιοκτήτες της.  Θεωρούμε εξαιρετικά περίεργο, προσθέτει η Άγκυρα, ότι ορισμένοι από τους συμμάχους μας συνεχίζουν να βλέπουν τα γεγονότα με τα μάτια των τρομοκρατικών οργανώσεων.

Καλούμε τους συμμάχους μας να καταβάλουν προσπάθειες για την εδραίωση μόνιμης ειρήνης, ασφάλειας και σταθερότητας στη Συρία σε στενό συντονισμό και διαβούλευση με τη χώρα μας, αντί να να υποστηρίξουν τρομοκρατικές οργανώσεις, καταλήγει η ανακοίνωση.

Χθες η Ανγκελα Μέρκελ μιλώντας στο Γερμανικό Κοινοβούλιο χαρακτήρισε απαράδεκτες τις ενέργειες των Τούρκων και την κατάσταση που επικρατεί στην Αφρίν.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΔΩ

Πηγή: mfa.gov.tr

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: