Επίθεση Αλληλεγγύης σε Αναστασιάδη για Κυπριακό: Κατηγορίες και κατά ΗΠΑ, ΕΕ, Ισραήλ




“Συνεχίζοντας την πολιτική των δύο μέτρων και δύο σταθμών η ΕΕ επιβάλλει τις όποιες επιλεκτικές κυρώσεις εναντίον της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αλλά ουδένα μέτρο λαμβάνει για την προστατευόμενη της Τουρκία”.

“Ακούμε πολλά από τον ΥΠΕΞ της ΚΔ για τη Βάρνα και το δείπνο των Ευρωπαίων παραγόντων με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν. Εμείς τα θεωρούμε γράμμα κενόν. Όταν στη Λευκωσία χαλά ο κόσμος για το δείπνο Αναστασιάδη – Ακιντζί, με το ΑΚΕΛ να πιέζει τον Πρόεδρο ως να είναι αυτό το δείπνο η λύση του προβλήματος, πώς να ζητήσει ο Πρόεδρος στο Συμβούλιο της προσεχούς Πέμπτης και Παρασκευής αναβολή του δείπνου της Βάρνας, λόγω της απαράδεκτης τουρκικής στάσης; Δεν μπορεί να επικαλεστεί ούτε τον αποκλεισμό της ΚΔ από τον Τουρκικό στόλο, ούτε την κακήν κακώς εκδίωξη της ΕΝΙ, ούτε την μεταφορά πυροβόλων στην Κύπρο, ούτε τις απειλές του Ερντογάν για στρατιωτική προέλαση τόσο στην ξηρά όσο και στην θάλασσα, ούτε τις δηλώσεις του για γεωτρήσεις εντός της Κυπριακής ΑΟΖ. Και φυσικά ούτε το ΝΑΤΟ, ούτε οι ΗΠΑ, ούτε το Ισραήλ, ούτε η Ρωσία, ούτε η ΕΕ αντιδρούν για την σφαγή του Αφρίν και τις επικείμενες επιθέσεις στην Συρία και στο Ιράκ. Κάποιες φραστικές αντιδράσεις δεν σώζουν την κατάσταση”.

Αυτά αναφέρει σε ανακοίνωση του το Κίνημα Αλληλεγγύη και προσθέτει: «Αναμένουμε να δούμε τα Συμπεράσματα του Συμβουλίου για την παράνομη δράση της Τουρκίας στην ΑΟΖ, και ελπίζουμε ότι επιτέλους θα απαιτήσει η Λευκωσία την λήψη μέτρων κατά της Τουρκίας. Διαφορετικά, οι εκκλήσεις προς τον Ερντογάν θα αντιμετωπισθούν με την γνωστή του χλεύη».

ΚΥΠΕ
ΚΥΠΡΟΣ-Λευκωσία
21/03/2018 10:41

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: