Επιπλέον μαχητικά F/A-18 για το αμερικανικό ναυτικό λόγω καθυστέρησης των F-35C;




Βάσει της νέας πρόταση αμυντικού προϋπολογισμού του προέδρου Τραμπ το αμερικανικό ναυτικό θα μπορούσε να αποκτήσει 24 μαχητικά Super Hornets κρατώντας τη γραμμή παραγωγής της Boeing στο Σαίντ Λούις ζωντανή.

Ο αμερικανικός αμυντικός προϋπολογισμός για το οικονομικό έτος 2019 επιβεβαιώνει το αίτημα για περισσότερα μαχητικά Super Hornets. Εάν υλοποιηθεί θα είναι η μεγαλύτερη παραγγελία από το 2012 που ο πρόεδρος Ομπάμα αποφάσισε να πάψει τις αγορές αεροσκαφών.

Η κυβέρνηση Τραμπ έχει ζητήσει την προμήθεια 14 Super Hornets και η Γερουσία και το Κογκρέσο ζήτησε την προμήθεια 10 επιπλέον. Τα 24 μαχητικά, αν τελικά παραγγελθούν, θα κρατήσουν ανοικτή τη γραμμή παραγωγής της Boeing που κινδυνεύει να κλείσει καθώς το ναυτικό έχει στραφεί στο F-35 προς αντικατάσταση των F/A-18E/F Hornets.

Τα Hornets είχε αρχικά σχεδιαστεί να αποσυρθούν το 2035 αλλά το ναυτικό αναθεώρησε την απόφασή του λόγω των καθυστερήσεων στις παραδόσεις των F-35. Το F-35C, η ναυτική έκδοση του μαχητικού, αναμένεται να λάβει την αρχική επιχειρησιακή του πιστοποίηση εντός του έτους. Κατά συνέπεια το ναυτικό θα χρειαστεί επιπλέον Hornets για να καλύψει τις ανάγκες του καθώς υπάρχει θέμα διαθεσιμότητας καθώς τον περασμένο Οκτώβριο μόνο το 1/3 των Super Hornets ήταν πλήρως επιχειρησιακά.

Τα Super Hornet αναμένεται να ενταχθούν σε πρόγραμμα επέκτασης της επιχειρησιακής τους ζωής και είναι πιθανό το γεγονός αυτό να αποτελέσει ευκαιρία για την αναβάθμιση των μαχητικών σε επίπεδο Block III με τα μαχητικά να αποκτούν σύμμορφες δεξαμενές καυσίμων.

navytimes

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: