Επικίνδυνα τα σενάρια σύνδεσης Κυπριακού και ενέργειας, λένε οι Οικολόγοι




“Επικίνδυνα για τα συμφέροντα του κυπριακού λαού τα σενάρια πακετοποίησης Κυπριακού και ενέργειας”, αναφέρουν οι Οικολόγοι σε ανακοίνωσή τους.

“Με ανησυχία παρακολουθούμε τα δημοσιεύματα του Τύπου, που αναφέρονται σε ενδεχόμενο πακετοποίησης Κυπριακού και ενεργειακού προγράμματος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αυτή η τάχα λύση, που φαντάζει βολική -αν προωθηθεί- θα αποτελέσει τον Δούρειο Ίππο της τουρκικής παρουσίας στην Κύπρο. Άλλωστε αυτός είναι ο διαχρονικός στόχος της πολιτικής της Άγκυρας, αφού με τον έναν ή τον άλλον τρόπο έχει κάνει πολλές φορές σαφές πως το ενδιαφέρον της αφορά στην επικυριαρχία σε ολόκληρη την Κύπρο, με τη δήθεν προστασία των Τουρκοκυπρίων να είναι απλά το όχημα προς αυτό το αποτέλεσμα.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης με κανέναν τρόπο δεν πρέπει να αποδεχτεί διασύνδεση των δύο ζητημάτων. Η εκμετάλλευση του φυσικού μας πλούτου είναι αναφαίρετο δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας, του μόνου αναγνωρισμένου και ουσιαστικού εκπροσώπου Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων. Δικαίωμα στο οποίο η Τουρκία με κανέναν τρόπο δεν πρέπει να καταστεί συνδιαχειριστής . Το προϊόν της εκμετάλλευσης αυτής, ανήκει στο σύνολο του κυπριακού λαού και σε καμία περίπτωση στην κατοχική Τουρκία.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών επισημαίνουμε πως η αδράνεια που επιδεικνύεται από τη μεριά του Προεδρικού μπορεί να έχει εξαιρετικά αρνητικές συνέπειες για τον τόπο και τον λαό. Τα σενάρια της συνδιαχείρισης, είναι μόνο προάγγελος αυτών των εξελίξεων, που με κάθε τρόπο πρέπει να αποτραπούν”, καταλήγουν.

ΚΥΠΕ
ΚΥΠΡΟΣ-Λευκωσία
11/03/2018 12:50

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: