Ελπίζει σε βελτίωση σχέσεων με ΗΠΑ η Μόσχα, λόγω Πομπέο, αρνείται ευθύνη για Σκριπάλ




Το Κρεμλίνο εξέφρασε την ελπίδα ότι θα υπάρξει μια εποικοδομητική και νηφάλια προσέγγιση στις σχέσεις ανάμεσα στη Ρωσία και τις ΗΠΑ μετά την αποπομπή του Ρεξ Τίλερσον από τη θέση του υπουργού Εξωτερικών.

Ο Aμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απέλυσε τον Τίλερσον χθες Τρίτη έπειτα από μια σειρά δημόσιων διαφωνιών σχετικά με την πολιτική έναντι της Βόρειας Κορέας, της Ρωσίας και του Ιράν και αντικατέστησε τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας με τον πιστό του διευθυντή της CIA Μάικ Πομπέο.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ επισήμανε πως οι σχέσεις ανάμεσα στη Μόσχα και την Ουάσινγκτον βρίσκονται σε τόσο χαμηλό σημείο ώστε είναι απίθανο να επιδεινωθούν.

Εξάλλου ο Πεσκόφ δήλωσε πως η Μόσχα δεν συνδέεται κατ’ ουδένα τρόπο με τη δηλητηρίαση του ρώσου πρώην διπλού κατάσκοπου Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του στη Βρετανία, προσθέτοντας ότι οι κατηγορίες εναντίον της Ρωσίας είναι αβάσιμες.

Η Ρωσία παραμένει ανοικτή για να συνεργαστεί με τη βρετανική έρευνα για την εξιχνίαση της υπόθεσης, όμως ενδεχόμενα μέτρα του Λονδίνου εναντίον της Μόσχας θα προκαλέσουν μια απάντηση, δήλωσε ο Πεσκόφ.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου πρόσθεσε ότι είναι πολύ νωρίς για να πει ποια θα είναι η απάντηση αυτή.

14/03/2018 11:43
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP-Sputnik
Μόσχα, Russian Federation

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: