Εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για τον ήρωα της κυπριακής ελευθερίας Ευαγόρα Παλληκαρίδη




Oλοκληρώθηκαν τα μεσάνυχτα οι τετραήμερες εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ευαγόρας Παλληκαρίδης Πάφου “Ευαγόρεια 2018”.

Τα μεσάνυχτα ώρα απαγχονισμού του ήρωα, συναγωνιστές, συμμαθητές, φίλοι και εκτιμητές της θυσίας του, εναπόθεσαν τα λουλούδια της αγάπης και της εκτίμησης τους στον ανδριάντα του ήρωα.

Οι φετινές εκδηλώσεις περιλάμβαναν ημερίδα στο Α΄ Λύκειο Εθνάρχη Μακαρίου του Γ’ με θέμα ”O Ήρωας Ποιητής, Μαθητής του Ελληνικού Γυμνασίου Πάφου” φιλολογικό μνημόσυνο που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Α` Λυκείου στην παρουσία των Υπουργών Εξωτερικών της Κύπρου Νίκο Χριστοδουλίδη και Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Πάνο Καμμένο.

Η εκδήλωση περιλάμβανε τραγούδια και πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Επίσης τελέστηκε θρησκευτικό μνημόσυνο στον καθεδρικό ναό του Αγίου Θεοδώρου στην Πάφο προϊσταμένου του Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιου.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων έγινε μεταφορά της φλόγας από το σημείο σύλληψης του ήρωα στη Λυσό, στο σπίτι του ήρωα στην Τσάδα.

Από το σπίτι του ήρωα μέχρι τον ανδριάντα τη φλόγα μετέφεραν δρομείς του Παγκύπριου Συνδέσμου Εφέδρων Καταδρομών, δρομείς του Σωματείου Περικλής Δημητρίου και Στέλιου Κυριακίδη.

Οι εκδηλώσεις περιλάμβαναν και Παγκύπριο Ποδηλατικό Αγώνα – Κύπελλο δρόμου “Eυαγόρεια 2018” στη μνήμη του.

ΚΥΠΕ – Κική Περικλέους
ΚΥΠΡΟΣ-Πάφος
14/03/2018 08:31

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: