Εφιάλτης η Αφρίν για την Τουρκία: Τραγικά επιχειρησιακά λάθη που κοστίζουν ζωές…




Η Άνοιξη βρήκε τον τουρκικό στρατό στην Αφρίν της Συρίας να αιμορραγεί σημειώνοντας απώλειες ρεκόρ, σε μία μόνο ημέρα μαχών!

Στις επιχειρήσεις που διεξάγει η Τουρκία, υπό την κωδική ονομασία “Κλάδος Ελαίας”, στη Συριακή επαρχία του Αφρίν στα βορειοδυτικά της χώρας, την πρώτη ημέρα του Μάρτη σκοτώθηκαν 8 Τούρκοι στρατιώτες και τραυματίστηκαν άλλοι 13. Σε μία μόνο ημέρα στρατιωτικών επιχειρήσεων!

Πηγές από το Τουρκικό Επιτελείο αναφέρουν ότι οι τραυματίες απαγκιστρώθηκαν από το πεδίο της μάχης και μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο για να τους παρασχεθεί ιατρική βοήθεια.

Από τις 20 Ιανουαρίου που ξεκίνησε η τουρκική στρατιωτική επιχείρηση “Κλάδος Ελαίας” στη Συριακή Επαρχία του Αφρίν εναντίον των Κούρδων του YPG τους οποίους η Άγκυρα θεωρεί τρομοκράτες, η Τουρκία ισχυρίζεται ότι έχει “αδρανοποιήσει” πάνω από 2.295 “τρομοκράτες” και έχει θέσει υπό τον έλεγχό της 115 στρατηγικά σημεία και 87 χωριά.

Ωστόσο, οι απώλειες σε μέσα και έμψυχο δυναμικό είναι μεγάλες για την Άγκυρα.

Σύμφωνα με έμπειρους στρατιωτικούς παρατηρητές, οι μεγάλες απώλειες των Τουρκικών ΕΔ στο Αφρίν οφείλονται στη μαχητική ικανότητα και εμπειρία των Κούρδων στρατιωτών, αλλά κυρίως στα τραγικά επιχειρησιακά λάθη των Τούρκων στο πεδίο της μάχης!

Hellasjournal.com by Mignatiou.com, Reuters
02/03/2018
Ankara

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: