ΕΕ: «Κατέβασε» ανάρτηση για επιβολή κυρώσεων κατά της Συρίας, που αφορούσε σε χρήση χημικών εναντίον αμάχων




Απέσυρε από την επίσημη ιστοσελίδα του το γραφείο τύπου του Συμβουλίου της ΕΕ, την ανάρτηση που έκανε νωρίτερα και αφορούσε σε ανακοίνωση του Συμβουλίου της ΕΕ με κυρώσεις κατά της Συρίας για χρήση χημικών όπλων εναντίον αμάχων, λόγω «τεχνικού» λάθους.

Το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανακοίνωσε νωρίτερα την επιβολή νέων κυρώσεων κατά της Συρίας τις οποίες επέβαλε για χημικές επιθέσεις που πραγματοποίησε εναντίον αμάχων η συριακή κυβέρνηση, με ημερομηνία 19 Μαρτίου, όταν δηλαδή θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες η σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στο κείμενο, όπως αναφέρει το πρακτορείο TASS αναφερόταν ότι επιβάλλονται κυρώσεις σε τέσσερις αξιωματούχους της συριακής κυβέρνησης τους οποίους καθιστούσε υπεύθυνους για την παρασκευή χημικών όπλων όπως και για τη χρήση τους εναντίον αμάχων.

Λίγη ώρα αργότερα η ανακοίνωση αποσύρθηκε από την επίσημη ιστοσελίδα. Σε σχετικό ερώτημα του πρακτορείου TASS, ο εκπρόσωπος τύπου του Συμβουλίου της ΕΕ είπε πως «πρόκειται για τεχνικό λάθος».
Στο κείμενο της ανακοίνωσης, που αναρτήθηκε κατά λάθος δεν αναφέρονταν τα ονόματα των τεσσάρων Σύρων αξιωματούχων στους οποίους θα επιβληθούν κυρώσεις, αλλά απλώς αναγραφόταν ότι τρεις εξ αυτών είναι επιστήμονες και ένας στρατιωτικός.

15/03/2018 20:22
ΑΠΕ-ΜΠΕ TASS
Βρυξέλλες, Βέλγιο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: